Udvikling af ny Aarhus-bydel skudt i gang

Magistraten behandlede i sidste uge en indstilling om grundlaget for byggeri i et større område, tæt på den nuværende Lisbjerg by. Samtidig vil der blive solgt jord til to almene boligforeninger til opførelse af to konkurrenceprojekter.
Byudviklingen i Lisbjerg er nu skudt i gang. Foto: Colourbox.
Byudviklingen i Lisbjerg er nu skudt i gang. Foto: Colourbox.

Lisbjerg nordvest for Aarhus er i dag blot en landsby, men byen skal med tiden huse 20-25.000 indbyggere foruden erhverv, butikker og offentlige funktioner. Og indstillingen har givet startskuddet for byudviklingen i det store område.

Indstillingen åbner for udbud af byggeret på i alt 18.500 etagemeter, som muliggør opførelse af 150-200 familieboliger. Endvidere vil de to boligforeninger tilsammen opføre 87 familieboliger, som ventes at stå klar, når letbanen er i drift om godt to år.

Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø glæder sig over, at byudviklingen i Lisbjerg nu tager fart, og at byliv og bykvalitet er i højsædet:

– Salget til to boligforeninger og de kommende udbud markerer et vigtigt skridt mod realiseringen af fremtidens Lisbjerg som et moderne, blandet område, som også socialt hænger sammen. Samtidig ved vi, at byliv er afgørende for byudviklingen, og derfor baserer vi eksempelvis udviklingen af fremtidens Lisbjerg på midlertidige aktiviteter, som vi også har anvendt på Aarhus Ø og Godsbanen, siger rådmanden.

Indstilling fra Teknik og Miljø skal nu behandles af byrådet.

Bæredygtige boliger

Det er to konkurrenceprojekter med dagsordensættende, bæredygtigt, alment byggeri, der skal opføres i nærheden af det område, hvor der udbydes byggeret. Bygherrerne er de to almene boligforeninger AL2bolig og Boligforeningen Ringgarden.

Boligforeningen Ringgarden opfører 47 familieboliger tegnet af Rubow Arkitekter og Regnbuen Arkitekter på de sydvendte skråninger tæt på det eksisterende Lisbjerg.

Boligforeningen Ringgårdens direktør Palle Jørgensen glæder sig over at skulle opføre projektet:

– Vi er rigtigt glade for, at vi sammen med vores gode kolleger i AL2Bolig er blevet udvalgt til at kickstarte udviklingen af Lisbjerg. Vi håber og tror, at de to boligforeningsprojekter vil sætte dagsordenen for en bydel præget af spændende arkitektur og miljø- og energimæssig bæredygtighed, siger han.

AL2bolig opfører ca. 40 bæredygtige boliger tegnet af Vandkunsten, tæt på Lisbjergskolen.

Byrådet bevilligede sidste år et letbanestop ved Lisbjergskolen. Letbanen forventes klar til at betjene nuværende og kommende indbyggere i 2017.

Relateret indhold