Udbuddet af ejerlejligheder er stort. Men de er blevet 5,7 pct. dyrere

De 10 % flere ejerlejligheder, der pt. er til salg, er 5,7 % dyrere end for et år siden, viser tal fra Finans Danmark. En interessant tendens, lyder det fra viceadm. direktør Ane Arnth Jensen.
Ejerlejlighederne i særligt København er rekorddyre. Otte ud af ti boligejere tror ikke på prisfald det næste år. Arkivfoto: Louise S. Strøbech
Ejerlejlighederne i særligt København er rekorddyre. Otte ud af ti boligejere tror ikke på prisfald det næste år. Arkivfoto: Louise S. Strøbech

Hvis du er på udkig efter en ejerlejlighed, er der mange flere at vælge imellem end for et år siden. Til gengæld står de rekorddyrt til salg. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark, der er interesse- og arbejdsgiverorganisation for den finansielle sektor.

Ved indgangen til maj måned var der 7.066 ejerlejligheder til salg på tværs af landet. Det er godt 10 % flere end på samme tidspunkt sidste år. Men de er samtidig rekorddyre. En gennemsnitlig lejlighed på 80 kvm står lige nu til salg til knap 3,3 mio. kr. på landsplan, og det er 5,7 % mere end for et år siden.

Læs også: Færre vil sælge boligen på Sjælland – Hovedstaden overrasker

Det er en udvikling, der er drevet af lejlighedsmarkedet i de større byer og særligt i København.

– For boligkøberne er det positivt, at der er mere at vælge imellem, når det nye drømmehjem skal findes. Til gengæld vil boligsælgerne have flere penge for det samme antal kvadratmeter end for et år siden. Det er en interessant tendens i en tid, hvor boligrenterne stadig er på et forholdsvist højt niveau, og hvor det særligt er ejerlejligheder i København, der har fået en højere boligskat i 2024. Det kan få boligkøberne til at presse sælgerne på prisen, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Boligsælgerne holder udbudspriserne oppe

I en ny Epinion-undersøgelse, foretaget for Finans Danmark, svarer lidt over halvdelen, at de tror på uændrede boligpriser de kommende 12 måneder. Tre ud af ti forventer endda, at priserne vil stige.

Udbuddet af ejerlejligheder ligger pt. på et højere niveau end 2021, hvor udbuddet var historisk lavt. Også de udbudte priser er højere end tidligere. Illustration: Finans Danmark
Udbuddet af ejerlejligheder ligger pt. på et højere niveau end 2021, hvor udbuddet var historisk lavt. Også de udbudte priser er højere end tidligere. Illustration: Finans Danmark

Generelt har de danske boligejere positive forventninger til boligpriserne i det kommende år.

– Der har været meget opmærksomhed på udviklingen i boligpriserne i forbindelse med overgangen til det nye boligskattesystem og mange udmeldinger i medierne om, at priserne på særligt ejerlejligheder i og omkring København kunne falde. De nyeste tal viser dog, at boligsælgerne fortsat holder udbudspriserne oppe, og priserne på de boliger, der tages af markedet, er også højere end sidste år, siger Ane Arnth Jensen, og fortsætter:

Læs også: Hussalget stiger over 40 pct. på 1 år – men det undrer ikke økonom

– Boligejerne forventer ikke umiddelbart, at priserne vil falde det kommende år. Men et salg kræver naturligvis, at boligkøberne er klar til at betale prisen, og tiden må vise, om boligsælgernes optimisme for det kommende år holder stik.

Relateret indhold