Stigende boligudbud tyder på bedre tider

Flere danskere tør at sætte boligen til salg, og ifølge ejendomsmæglerkæde Estate viser det, at det går godt i Danmark, særlige med økonomien.
En mand i grøn skjorte med et barn i armene, peger på et hus.
Hvis man er usikker på fremtiden, står et boligskifte typisk ikke øverst på listen over kommende livsbegivenheder. Den seneste måneds udvikling på boligmarkedet indikerer, at troen på bedre tider at ved at vende tilbage. Foto: Gettyimages.

I maj måned steg boligudbuddet med 1.600 boliger, hvilket svarer til næste 5 %.

Det viser nye tal fra Boligsiden, og ifølge ejendomsmæglerkæden Estate øger det forventningerne til fremtiden:

– Når det hele ser lidt dystert ud, er der mange, der undlader at gennemføre de store livsændrende beslutninger som f.eks. at skifte bolig, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Læs også

Efter års turbulens er boligmarkedet i god form

Han tilføjer:

– Derfor ser vi typisk også et lavt boligudbud i perioder med usikkerhed og fortvivlelse ligesom i de seneste par år, hvor der både har været pandemi, inflation og krig på kontinentet.

Udsigt til rentefald skaber ro

Han mener, at et stigende boligudbud er en indikator for optimisme for fremtiden:

– Verden rummer stadig store konflikter og udfordringer, men på den hjemlige bane er der ved at være enighed om, at det faktisk går meget godt i Danmark, især med økonomien. Og ro på økonomien og udsigt til fremgang og rentefald skaber et mere sikkert rum for store beslutninger som et boligskifte og dermed incitament til at sætte boligen til salg og komme videre, siger Thomas Hovgaard.

Læs også

Debutanter holder gang i boligmarkedet

Han tilføjer, at boligkøberne de senere år har haft relativt få boliger at vælge imellem, og at et højere udbud derfor er kærkomment for mange:

– Selvom der er kommet godt 1.600 flere boliger til salg i maj måned, er der dog stadig tale om et udbud i den lave ende, men det begynder at tegne mere lovende.

Relateret indhold