Rift om byggekoordinatorer

Samtlige studerende fra ny byggekoordinatoruddannelse har fået praktikplads i store virksomheder.
Der har været rift om de studerende fra den nye byggekoordinatoruddannelse, der nu skal ud i praktik. Pressefoto.
Der har været rift om de studerende fra den nye byggekoordinatoruddannelse, der nu skal ud i praktik. Pressefoto.

Som Dagens Byggeri kunne fortælle i december, var det første hold inden for den nye uddannelse som byggekoordinator på jagt efter praktikpladser. Og dømt ud fra, hvordan det er gået efterfølgende, lader det til, det er en uddannelse, der falder i god jord ude i byggebranchen. I hvert fald er der tilbudt flere praktikpladser, end der er studerende. Det oplyser Erhvervsakademi Aarhus i en pressemeddelelse.

En af de studerende, der har fået en praktikplads, er Lars Bjørn Østergaard. De næste tre måneder skal han arbejde med energi og driftsoptimering i Randers Kommunes afdeling for ejendomsservice.

– Denne praktikplads var min 1. prioritet. Jeg skal arbejde med energibesparelser og bæredygtighed. Et område, jeg synes er spændende, og som vi har haft en masse om på studiet, fortæller Lars Bjørn Østergaard, der håber at få dette ud af sit praktikforløb:

– Et job efter endt uddannelse.

Praktikpladser til alle

Lars Bjørn Østergaard og hans medstuderende er allerførste årgang på den nye byggekoordinatoruddannelse, som startede på Erhvervsakademi Aarhus i 2014. På 4. semester skal alle studerende i obligatorisk, ulønnet praktik i en virksomhed.

Nogle af de virksomheder, der har indgået praktikkontrakt med de nye byggekoordinatorer er:

Dansk Butikstjeneste A/S, der opfører Rema 1000-butikker, Det Nye Universitetshospital (DNU), pt. Danmarks største byggeplads, Hoffmann A/S, Årstiderne Arkitekter og NCC, et af landets største entreprenørfirmaer – for blot at nævne nogle.

– Nogle af vores studerende har haft flere praktikpladser på hånden, som de kunne vælge imellem. Det er jo glædeligt, at vi har flere praktikpladser, end vi har studerende, og vi har derfor lavet en venteliste med virksomheder, der gerne vil være sikre på at få en praktikant, når næste årgang skal i praktik til januar 2017, fortæller uddannelseskoordinator Mads Klinkvort.

– Vi glæder os meget til evalueringerne fra virksomhederne. Og at få svar på, om de studerendes kompetencer er relevante, og om de har lært det, de skal – men det er vi nu ret sikre på, tilføjer han.

Relateret indhold