Netværk skal sikre vækst i byggebranchen

Der skal byggess bro over fagkløfterne. Det er budskabet bag et kommende netværksmøde for energihåndværkere og BedreBolig-rådgivere i Odense.
Et netværk skal slå bro over fagkløfterne og skabe samarbejde i markedet for energirenovering. Foto: Colourbox.
Et netværk skal slå bro over fagkløfterne og skabe samarbejde i markedet for energirenovering. Foto: Colourbox.

Netværksmødet samler byggefagets SMV’ere for at styrke samarbejdet og give branchen inspiration til at komme videre. Afsættet er brobygning mellem energihåndværkere og de BedreBolig-rådgivere, der er uddannet inden for de seneste år.

BedreBolig er Energistyrelsens nye satsning og uddannelse, som skal sætte skub i markedet for energirenovering. De nye efteruddannelser sætter også krav til en anderledes tænkning i samarbejdet. Energihåndværkere er typisk de udøvende og BedreBolig-rådgivere i ordets forstand de konsulterende, men for at boligejeren som kunde får det optimale ud af en energirenovering, kræver det, at de to byggefaglige taler sammen og bruger hinanden.

Store opgaver for små

Mange af de fremtidige offentlige byggeopgaver vil blive udbudt i et omfang, der kræver at mange små og mellemstore virksomheder går sammen for at kunne løfte opgaven.

På netværksmødet gennemgås, hvordan man kan få del i store opgaver, selvom man er lille. Desuden gives eksempler på, hvordan man får taget hul på markedet for energirenovering, og hvordan et samarbejde kan forløbe.

Netværksmødet afholdes i samarbejde med Odense Kommune, Hans Jørgensen & Søn og CLEAN Grøn Erhvervsvækst, onsdag d. 29. april kl. 14-17 i Odense.

Se mere her.

Relateret indhold