NCC lægger værktøjet og diskuterer arbejdsmiljø

NCC-medarbejdere i hele Norden indstiller i dag det daglige arbejde for at diskutere forbedringer på sikkerheds- og arbejdsmiljøområdet.
NCC-medarbejdere i hele Norden forlader det daglige arbejde for at fokusere på sikkerhed og arbejdsmiljø. Foto: NCC
NCC-medarbejdere i hele Norden forlader det daglige arbejde for at fokusere på sikkerhed og arbejdsmiljø. Foto: NCC

Vigtigheden af sikkerhed og arbejdsmiljø bliver onsdag den 9. september diskuteret på alle NCC’s arbejdspladser, både på byggepladserne såvel som kontorerne. Anledningen er den såkaldte ‘Awareness Day’, som er koncernens sikkerhedsdag. Det oplyser NCC i en pressemeddelelse.

Det betyder, at mere end 16.500 NCC-medarbejdere i hele Norden sætter deres arbejde på pause, når de for sjette år i træk sætter fokus på NCC’s sikkerhed og arbejdsmiljø.

Medarbejderansvar

Ifølge ledelsen har medarbejderne i høj grad ansvar for sikkerheden. I produktionen indebærer det fokus på den daglige sikkerhedsgennemgang.

– Medarbejderne bidrager med utroligt mange innovative ideer til, hvordan vi kan fremme sikkerheden på vores byggepladser og projekter på veje og anlæg. Vores medarbejdere beviser, at de ligesom ledelsen ønsker at tage aktiv del i at forbedre arbejdsmiljøet for både kolleger og samarbejdspartnere. Vi tror på, at de gode idéer opstår der, hvor arbejdet udføres, og derfor er inddragelse af medarbejderne en afgørende faktor i at nå vores vision om nul ulykker, siger arbejdsmiljøchef i NCC Danmark, Christian Køhler-Johansen.

Sundhedsordninger

I år er der ikke kun fokus på sikkerheden. Også arbejdsmiljøet og det sociale er på dagsordenen. Her fylder sikkerhedsspørgsmålet ikke lige så meget som på byggepladserne, men det gør til gengæld trivsel, motivation og det sociale miljø med kollegaerne imellem.

– Vi har som altid meget fokus på sikkerheden i NCC, og det ser man blandt andet på en næsten halvering af ulykker siden 2011. Derudover er det vigtigt for os, at medarbejderne på kontorerne også trives og føler sig sikre på arbejdspladsen. Derfor har vi blandt andet fokus på sundhed på kontorerne med tiltag som sundhedsordninger, rygestopkurser og ergonomitræning. Det er vigtigt for os, at alle medarbejdere føler sig værdsat, og derfor er deres mening og ideer til nye tiltag også essentielle at høre på Awareness Day, fortæller Christian Køhler-Johansen.

Relateret indhold