NCC køber jord til 140 boliger i Vedbæk

NCC har købt Henriksholm II i Vedbæk af Freja Ejendomme. Det naturskønne område kommer til at danne rammen om 140 bæredygtige familieboliger og en daginstitution.
NCC har købt jord i Vedbæk til opførelse af 140 boliger. Illustration fra freja.biz.
NCC har købt jord i Vedbæk til opførelse af 140 boliger. Illustration fra freja.biz.

NCC Bolig har netop købt det resterende grundstykke i Henriksholm af statens ejendomsselskab, Freja. Området består af godt 60.000 kuperede kvadratmeter med fredskov, sø og slette, og NCC planlægger at udvikle 140 rækkehuse og lejligheder samt en daginstitution – i alt cirka 20.000 kvadratmeter – i det attraktive Vedbæk. Det oplyser NCC.

– Vi er glade for, at NCC har skrevet under på at udvikle den sidste del af den gamle forsvarskommando til et nyt, spændende boligområde. NCC har store ambitioner med projektet, og vi glæder os til at følge arbejdet fra sidelinjen, siger direktør i Freja Ejendomme, Karen Mosbech.

Henriksholm er præcis den type område, som NCC er gode til at udvikle.

Torben Modvig Adm. direktør, NCC Bolig

Aftalen betyder et farvel til den gamle ottetalsbygning, som husede Forsvarskommandoen under Den Kolde Krig. Men en del af det gamle terræn bevares til glæde for beboere og borgere i Vedbæk.

– Henriksholm er præcis den type område, som NCC er gode til at udvikle. Arealet har mange landskabsmæssige kvaliteter, og vi arbejder på en helhedsplan, der sikrer, at disse kvaliteter videreføres i boligprojektet, siger adm. direktør i NCC Bolig, Torben Modvig.

Det forventes, at den første del af projektet sættes til salg i 2016, og at de første beboere flytter ind i 2018. Hele Henriksholm forventes at være færdigudbygget i 2020.

Relateret indhold