Gardit vinder pris for en ægte livredder

Gardit A/S er vindere af Arbejdsmiljøprisen 2018. Virksomheden har udviklet en sikkerhedsafbryder, der kan forhindre dødsulykker.
Pressefoto.
Pressefoto.

En sikkerhedsafbryder, der forhindrer dødsulykker og reducerer smerter og kramper ved sandblæsning, er selvsagt en god idé. Faktisk synes de ved Dansk Byggeri, at idéen er så god, at de har valgt at tildele den Arbejdsmiljøprisen i kategorien for muskel- og skeletpåvirkninger.

Sikkerhedsafbryderen er resultatet af, at Gardit A/S i samarbejde med Industrilakerernes Landsforening og arbejdsmiljøafdelingen i Dansk Byggeri har testet sandblæsningsudstyret. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Det har været helt unikt, at alle parter har arbejdet sammen om at løse et udbredt arbejdsmiljøproblem, der tidligere har ført til meget alvorlige arbejdsulykker. Jeg er stolt over, at det nu også udløser Arbejdsmiljøprisen 2018, det er fuldt fortjent,

Arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri

Det var to ulykker med fatale følger, der fik Industrilakerernes Landsforening og Arbejdstilsynet til at fokusere på, hvordan ansatte i byggeindustrien håndterer sandblæsningsudstyr.

Man brugte mange kreative løsninger med elastikker og strips ved sandblæsning for at fastlåse sikkerhedsafbryderen, så hånd og arm blev aflastet.

Men efter de alvorlige ulykker blev der for alvor sat gang i at finde en løsning, der i dag sikrer et godt arbejdsmiljø og forhindrer dødsulykker.

– Selv om vi er en af største virksomheder inden for overfladebehandling og korrosionsbeskyttelse, og sandblæsning er en stor del af vores arbejde, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at vinde Arbejdsmiljøprisen, siger Morten Lindholt Laursen, CEO i familievirksomheden C G Group A/S, som Gardit A/S er en del af.

Relateret indhold