Det ideelle valg: Frants Nielsen er ny adm. direktør i Vilhelm Lauritzen

Frants Nielsen er ny adm. direktør for Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Han skal sikre fortsat vækst, bl.a. via en styrket tilstedeværelse på de nordeuropæiske markeder.
Frants Nielsen går op ad trappe.
Frants Nielsen er ny adm. direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Han skal bl.a. få tegnestuens arkitektur ud i nabolandene. Foto: Sjavit Maestro

Han har siden 2004 været en del af ledelsen i nogle af de mest hæderkronede danske arkitektvirksomheder herhjemme – Henning Larsen, Dorte Mandrup og Lendager.

Til august tiltræder Frants Nielsen som adm. direktør i endnu en, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der er en af Danmarks ældste tegnestuer.

Med over tyve års erfaring i arkitektbranchen er han derfor et velkendt ansigt, der har opnået gode resultater inden for vækst og internationalisering. Hans empatiske ledelsesstil og kommercielle forståelse skal nu styrke og lede virksomheden, der i 2022 opkøbte de to arkitekthuse Sted By og Landskab og Kjaer & Richter, der stadig opererer under eget navn.

– Hans evne til at harmonisere kulturel integritet med ambitiøs vækst lover en spændende æra for Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Gennem sin karriere har Frants vist, at han har en særlig evne til at få dansk arkitektur ud til vores nabolande. Han er derfor det ideelle valg til at føre tegnestuen videre ind i fremtiden, fortæller Karin Verland, bestyrelsesformand i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Læs også

CG Jensen og Vilhelm Lauritzen sættes i arbejde af tysk kapitalfond

Stillingen som adm. direktør har været håndteret af en konstituerede ledelse, siden Gyrithe Saltorp fratrådte i november 2023 efter mere end 5 år som adm. direktør.

God arkitektur skal være for alle

Med sin strategiske tilgang, kommercielle forståelse og internationale erfaring skal Frants Nielsen styrke virksomhedens tilstedeværelse på de nordeuropæiske markeder og fortsætte tegnestuens vækst.

I kernen af virksomheden ligger en over 100 år gammel modernistisk arv, hvor fokus altid har været, at god arkitektur skal være for alle. Selv udtaler Frants Nielsen:

Frants Nielsen var som adm. direktør i tegnestuen Dorte Mandrup bl.a. med til at sikre en fordobling af omsætningen to år i træk. Han var adm. direktør her i otte år. Foto: Sjavit Maestro

– Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Kjaer & Richter og Sted skal fortsætte som individuelle brands, og jeg glæder mig til at lære dem alle bedre at kende. Samtidig tror jeg også, at de mange dygtige og kompetente kollegaer, kan få endnu større glæde af hinanden på kryds og tværs, fortæller ny adm. direktør, Frants Nielsen.

Startede karrieren hos Henning Larsen

Han blev i 2001 udannet cand. jur. på Aarhus Universitet. Siden har han taget en HD på CBS med fokus på strategisk planlægning og organisationsudvikling. I 2004 startede Frants Nielsen hos Henning Larsen, var her frem til 2014, hvor han stoppede som kommerciel direktør.

Læs også

Danske tegnestuer bringer ligeværd til 100.000 svenskere

I en kort periode arbejdede han som selvstændig konsulent, inden han i 2015 kom til Dorte Mandrup som adm. direktør og partner. Sideløbende var han hos Danske Arkitektvirksomheder fra 2019-2023. I 2023 kom han til som adm. direktør for Lendager.

Frants Nielsen tiltræder i sin nye stilling d. 12. august.

Relateret indhold