Flere byggeelever får praktikplads

Elever på byggefagene fik sidste år underskrevet flere praktikaftaler med virksomheder end året før.
Arkivfoto: Betina García.
Arkivfoto: Betina García.

Undervisningsministeriet har fremlagt tal, der viser, at flere elever på byggefagene i 2017 har underskrevet flere praktikaftaler med virksomheder sammenlignet med året før. Fremgangen sker trods for mangel på praktikpladser for elever på erhvervsskolerne. Det skriver Fagbladet 3F.

Undervisningsministeriets tal viser, at 3255 lærlinge fra byggefagene fået en underskrift på en uddannelsesaftale fra marts 2017 og frem til marts 2018, og det er 392 flere end året inden.

Ny aftale i hånden

En af de lærlinge, der står med uddannelsesaftale i hånden, er tømreren Mette Lind Heidelback fra Aalborg. Snart bytter hun sin skolepraktik ud med en plads som lærling hos MT Højgaard.

– Jeg var slet ikke til at pille ned, da jeg fik pladsen. Det er noget af det fedeste, jeg længe har jublet over, siger hun til Fagbladet 3F og fortsætter:

– Det er fedt at komme ud på en rigtig arbejdsplads, hvor man får mere erfaring og bedre viden. Der får man også en føling med, hvordan jargonen er ude i branchen, siger Mette Lind Heidelback.

Tilbagegang

Forbundssekretær i 3F, Søren Heisel, er glad for at der bliver fundet plads til flere lærlinge ude i byggevirksomhederne.

– Jeg er glad for at se, at byggeriet tager flere og flere elever, siger han, men tilføjer, at det kan blive endnu bedre.

Der bliver samlet set lavet færre uddannelsesaftaler nu sammenlignet med sidste år, selvom flere tømrere og snedkere får uddannelsesaftaler. I marts i år ledte 10.389 elever på erhvervsuddannelserne efter en praktikplads.

– Det er trist, at der ikke bliver oprettet flere praktikaftaler, end der gør. En samlet nedgang i aftalerne er virkelig skuffende, siger Søren Heisel.

Relateret indhold