Færre arbejdsulykker hos MT Højgaard

Fokus på sikkerhed har fået antallet af arbejdsulykker hos virksomhedens byggepladser til at styrtdykke.
MT Højgaard har reduceret antallet af arbejdsulykker fra godt 27 pr. en million arbejdstimer i 2013 til otte i 2014. PR-foto.
MT Højgaard har reduceret antallet af arbejdsulykker fra godt 27 pr. en million arbejdstimer i 2013 til otte i 2014. PR-foto.

MT Højgaards medarbejdere høster nu frugterne af en målrettet indsats mod arbejdsulykker. Antallet af ulykker blandt de timelønnede medarbejdere er nedbragt fra godt 27 pr. en million arbejdstimer i 2013 til blot otte i 2014. Gennemsnittet på landsplan er godt 22 arbejdsulykker pr. million arbejdstimer. En ulykke tæller med i statistikken, når den resulterer i, at medarbejderen har fraværsdage som følge af ulykken, og MT Højgaards statistik dækker over i alt ti ulykker i 2014.

Ekstra fokus på arbejdsmiljø

Forklaringen hos MT Højgaard skal findes i det faktum, at virksomheden i 2014 har gjort en aktiv indsats for at reducere antallet af ulykker blandt andet ved at afholde to arbejdsmiljøuger. Her blev sat ekstra fokus på arbejdsmiljøet på alle byggepladser, der blev gået ekstra mønsterrunder, og alle medarbejdere så film produceret specielt til lejligheden om både fysiske og psykiske konsekvenser af en arbejdsulykke.

– Vi er glade for tallene og stolte af resultatet af vores indsats. Men vi intensiverer vores indsats yderligere, for vi vil have tallet endnu længere ned. Derfor er vi nu begyndt på en meget systematisk indsamling af information om såkaldte tæt-på-hændelser og observationer, hvor medarbejderne fra alle vores byggepladser registrerer episoder, der potentielt set kunne føre til en ulykke. Jo større viden vi har om, hvad der forårsager potentielt farlige situationer på alle vores byggepladser, desto bedre kan vi forebygge hændelserne og tage viden med os fra den ene byggeplads til en anden, siger QHSE Director Vinnie Sunke Heimann, der er ansvarlig for arbejdsmiljø, kvalitet og miljø i MT Højgaard.

Indsatsen har desuden medført, at Arbejdstilsynet i dag finder langt færre fejl på MT Højgaards arbejdspladser. Antallet af strakspåbud er faldet fra 22 i 2013 til otte i 2014.

Den positive udvikling er resultatet af en målrettet indsats i virksomheden. PR-foto.
Den positive udvikling er resultatet af en målrettet indsats i virksomheden. PR-foto.

Relateret indhold