Enemærke & Petersen overtager NemByg

MT Højgaard Holdings forretningsenhed Enemærke & Petersen har indgået aftale med minoritetsaktionærerne i den Esbjerg-baserede entreprenørvirksomhed om at købe de resterende aktier i selskabet.
- Som en del af Enemærke & Petersen har NemByg fået et stærkt udgangspunkt for at skalere virksomheden, siger Troels Aggersbo, adm. direktør i Enemærke & Petersen. Arkivfoto: Enemærke & Petersen.

I juni 2021 erhvervede Enemærke & Petersen 60 % af aktierne i NemByg for 41 mio. kroner og indgik dengang en optionsaftale om at overtage NemByg fuldt ud i 2024.

Den option udnyttes nu i et kontrolleret ejerskifte, per 30. juni 2024.

Købsprisen på ca. 69 mio. kroner er fastsat efter en earn-out-model baseret på NemBygs resultater og forventede indtjening frem til udgangen af 1. halvår 2024.

– NemByg har etableret en god base i det sydjyske for Enemærke & Petersen og skabt fremdrift og stærke resultater i de senere år, hvor virksomheden har leveret værdi for kunderne, fortæller Troels Aggersbo, adm. direktør i Enemærke & Petersen.

Læs også

Opkøb og ny CEO: El-tavlegruppe vokser på flere fronter

Han henviser til, at NemByg siden overtagelsen i 2021 har haft en god udvikling og i 2023 skabte en bruttofortjeneste på 81 mio. kroner samt et driftsresultat (EBIT) på 30 mio. kroner.

Stærkt udgangspunkt for skalering

NemByg har primært fokus på renovering og nybyggeri for erhvervskunder, offentlige kunder og boligforeninger.

Virksomheder tæller ca. 100 medarbejdere og fortsætter efter ejerskiftet under eget navn, og alle aktiviteter videreføres med særlig fokus på opgaver i Syd- og Sydvestjylland.

– Som en del af Enemærke & Petersen har NemByg fået et stærkt udgangspunkt for at skalere virksomheden, og vi ser frem til at fortsætte den gode udvikling, når Enemærke & Petersen bliver eneejer i tråd med den oprindelige plan.

Udnyttelsen af købsoptionen påvirker ikke MT Højgaard Holdings forventninger til 2024. Forventningerne er uændret en omsætning på 10-10,5 mia. kroner og et driftsresultat (EBIT) på 400-425 mio. kroner.

Relateret indhold