De mest erhvervsvenlige kommuner skal findes

Dansk Byggeri har sendt spørgeskemaer ud til landets 98 kommuner, så organisationen kan kåre Danmarks mest erhvervsvenlige kommune 2017.
Rigtig mange kommuner vil gerne gøre en indsats for at imødekomme de lokale virksomheder, fordi det giver konkrete gevinster i form af arbejdspladser, lærepladser og lokal vækst, siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius. Foto: Ricky John Molloy.
Rigtig mange kommuner vil gerne gøre en indsats for at imødekomme de lokale virksomheder, fordi det giver konkrete gevinster i form af arbejdspladser, lærepladser og lokal vækst, siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius. Foto: Ricky John Molloy.

Kommunaldirektørerne i Danmarks 98 kommuner har netop modtaget årets spørgeskema, hvor de skal svare på otte spørgsmål, der er vigtige for erhvervsvenligheden. Det handler om alt fra, om de afholder orienteringsmøder for lokale virksomheder, brugen af kædeansvar og arbejdsklausuler til aktiviteter i forhold til skoleelevernes adgang til erhvervspraktik. Svarene er en del af Dansk Byggeris årlige analyse af, hvordan det står til med erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner.

– Sidste år svarede hele 97 af kommunerne. Kun Tårnby valgte ikke at deltage, men jeg håber da, at kommunen gør i år. Den høje svarprocent viser, at der i kommunerne er stort fokus på det at være erhvervsvenlig. Rigtig mange kommuner vil gerne gøre en indsats for at imødekomme de lokale virksomheder, fordi det giver konkrete gevinster i form af arbejdspladser, lærepladser og lokal vækst, siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Nyt om erhvervspraktik

Som noget nyt bliver der i år også spurgt til, om kommunerne sender eleverne i 7., 8. eller 9. klasse i erhvervspraktik.

– Vi ved, at vi i fremtiden kommer til at mangle faglært arbejdskraft, og derfor er det vigtigt, at kommunerne er med til at sikre, at eleverne får præsenteret hele palletten af erhvervsmuligheder. Der vil medvirke til, at deres lokale virksomheder også har adgang til tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft fremadrettet. Det er afgørende for de lokale virksomheders fremtid, og kommunernes folkeskoler spiller en afgørende rolle i forhold til at åbne de unge elevers øjne for erhvervsuddannelserne, siger Torben Liborius.

30 parametre

Kommunerne bliver målt på i alt 30 forskellige parametre, og ud fra dem findes Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

– Når en kommune er erhvervsvenlig, kommer det ikke kun virksomhederne, men i lige så høj grad også borgerne til gode. For når det går virksomhederne godt, skaber det både arbejdspladser og giver skattekroner til kommunekassen, som igen sikrer, at der er råd til velfærd. Glade virksomheder skaber grundlaget for en god kommune, siger Torben Liborius.

Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed 2017 forventes at udkomme i løbet af sommeren.

Når en kommune er erhvervsvenlig, kommer det ikke kun virksomhederne, men i lige så høj grad også borgerne til gode.

Relateret indhold