Confac fordobler kapaciteten

Betonelementfabrikken Confac gør klar til ti-års-jubilæum med første spadestik til en fordobling af produktionskapaciteten. Udvidelsen medfører ansættelse af 50 nye medarbejdere.
I forbindelse med virksomhedens opstart i 2008 blev det besluttet at designe fabrikken med henblik på senere udvidelse. Det er den beslutning, der nu gør det muligt for Confac at fordoble virksomhedens kapacitet til halv pris, fordi den nye del af fabrikken umiddelbart kan tilføjes som en spejlvendt kopi af det nuværende produktionsanlæg. Pressefoto.
I forbindelse med virksomhedens opstart i 2008 blev det besluttet at designe fabrikken med henblik på senere udvidelse. Det er den beslutning, der nu gør det muligt for Confac at fordoble virksomhedens kapacitet til halv pris, fordi den nye del af fabrikken umiddelbart kan tilføjes som en spejlvendt kopi af det nuværende produktionsanlæg. Pressefoto.

Nøgletal for Confac A/S 2016

  • Omsætning: 189.478.000 kr.
  • Bruttoresultat: 38.637.000 kr.
  • Egenkapital: 42.691.000 kr.

– Faktisk har vi indtil nu kørt på halv kraft, for fabrikken er fra starten designet med henblik på en fordobling af produktionsanlægget, og med udvidelsen realiserer vi en strategisk principbeslutning, der indgik i vores oprindelige vision for virksomhedens udvikling.

Det er administrerende direktør og medstifter Erling Holm fra ConfaC, der med et tilbageblik sætter fremtiden på agendaen og gør klar til en markant udvidelse af virksomhedens elementfabrik i Randers.

– Da vi for ti år siden satte os som mål at opbygge en virksomhed, der gik helt nye veje med nye produktionsmetoder og en klar produktstrategi, udvikling af kunde-partnerskaber, fysisk indretning og udbredt medarbejdereje, besluttede vi samtidig at forberede vores fabrik til senere udvidelse. Siden har vores virksomhedskoncept både gennem byggeriets krisetider og i de sidste års højkonjunktur vist sig såvel levedygtigt som særdeles konkurrencedygtigt, og vi har gennem en lang periode udnyttet vores aktuelle kapacitet fuldt ud, siger Erling Holm.

Indvies i 2018

Det er på den baggrund, at udvidelsen længer har været i støbeskeen, og Confac glæder sig til i foråret 2018 at fejre ti-års-jubilæum med indvielse af det nye produktionsanlæg, der fordobler virksomhedens kapacitet.

I forbindelse med virksomhedens opstart i 2008 blev det besluttet at designe fabrikken med henblik på senere udvidelse. Det er den beslutning, der nu gør det muligt for Confac at fordoble virksomhedens kapacitet til halv pris, fordi den nye del af fabrikken umiddelbart kan tilføjes som en spejlvendt kopi af det nuværende produktionsanlæg.

– I 2015 købte vi sammen med medarbejderne virksomhedens eneste – og midlertidige – eksterne investor, IndustriUdvikling, ud af virksomheden, sidste år overtog vi som led i vores langsigtede selvstændigheds-strategi bygninger og grundstykker af det ejendomsselskab, vi hidtil havde lejet os ind hos, og i dag er vi klar til som herrer i eget hus at rykke op på næste niveau i vores udvikling, siger Erling Holm

50 nye medarbejdere

Han ser beslutningen om Confacs udvidelse som udtryk for rettidig omhu og understreger, at fordoblingen af virksomhedens produktionsapparat sker uafhængigt af den aktuelle højkonjunktur.

– Den voldsomme, aktuelle efterspørgsel i markedet svækker selvfølgelig ikke grundlaget for vores beslutning, men udvidelsen bunder først og fremmest i et ønske om på et attraktivt økonomisk niveau at realisere den oprindelige skitse, hvor vi med henblik på at udnytte fabrikkens fulde potentiale går fra halv kraft til fuld kraft. Samtidig ser vi naturligvis også udvidelsen som et redskab til at sikre et match mellem vores produktion og den stadig stigende efterspørgsel fra vores faste kunder, som vi gerne vil sikre en optimal service, ligesom vi med udvidelsen får gode muligheder for som spydspids at gå forrest i udviklingen af nye kvalitetsprodukter, der både i bredden og i dybden komplementerer vores nuværende produktpalet.

Udvidelsen skærper også Confacs profil i lokalsamfundet gennem ansættelse af cirka 50 nye medarbejdere, der skal hjælpe med at fortsætte virksomhedens udvikling.

Confac A/S øgede i 2016 omsætningen med 24 procent til knap 190 millioner kroner.

Udvidelsen vil betyde, at Confac skal ansætte 50 nye medarbejdere. Pressefoto.
Udvidelsen vil betyde, at Confac skal ansætte 50 nye medarbejdere. Pressefoto.

Relateret indhold