Casa og Domis vil udvikle gammelt mejeri

Parterne har af Arla Foods købt Brabrand Mejeri, hvor produktionen ophørte i foråret 2019.
Domis og Casa vil byudvikle området, der har huset Brabrand Mejeri indtil 2019. Pressefoto.
Domis og Casa vil byudvikle området, der har huset Brabrand Mejeri indtil 2019. Pressefoto.

Forvandlingen af Aarhus fortsætter – senest har Domis og Casa meldt sig på banen med et nyt byudviklingsprojekt, der har naturen i fokus. Det nye byområde grænser op til attraktive naturområder som Brabrand Sø og Brabrandstien – og så ligger det kun fem kilometer fra Aarhus centrum.

– Vi er glade for at kunne løfte sløret for et ejendomskøb, som vil bidrage positivt til udviklingen af Aarhus. Åby har et virkelig stort potentiale. Bydelen ligger tæt på grønne og blå naturområder og har samtidig en enestående infrastruktur, der giver mulighed for at komme hurtigt ind til Aarhus centrum, hvad enten du er på cykel, i bus eller i bil, siger CEO i Casa A/S Torben Modvig.

Fra gråt industrikvarter til levende bydel

Det gamle industrikvarter, hvor mejeriet er beliggende, skal gennem innovative klimatilpasningsløsninger udvikles til en levende bydel med blå og grønne naturområder. Og så bliver det nemt for de kommende beboere at transportere sig til fods eller på cykel.

– Vi har i en del år været involveret i området gennem ejerskabet af de ejendomme, der tidligere husede den store listefabrik, hvorfor vi også kender de store muligheder, der er i området. Vi var derfor heller ikke på nogen måde i tvivl, da Arla Foods gav os muligheden for at købe Brabrand Mejeri, siger John Skovbjerg, CEO i Domis K/S.

Ny lokalplan

Visionerne for det nye område er mange, den enestående placering ud mod søen og de grønne områder gør området ideelt for nyopførelse af boliger. Området skal emme af det gode liv, og det er derfor planen, at der skal bygges forskellige typer boliger, der kan tiltrække forskellige beboere. Den endelige udformning afhænger af en ny lokalplan for området; en proces, der ønskes opstartet snarest muligt, når den igangværende proces vedrørende erhvervsomdannelsesplanen er afsluttet.

– Vi er glade for at kunne overdrage Brabrand Mejeri til nye ejere, og vi ser frem til at følge udviklingen af dette unikke område til glæde for hele Aarhus, siger Andreas Ilum, direktør for fusioner og opkøb i Arla Foods.

Relateret indhold