Carat lancerer splinterny AGP kapsav

Blot en uge før Byggeri 18 modtog Carat de nye AGP R-16 kapsave, der kommer med en hidtil uset skæredybte.
Saven, som den er udstillet, har ikke en Carat-klinge endnu, men det kommer til sommer. Foto: Emil Filtenborg.
Saven, som den er udstillet, har ikke en Carat-klinge endnu, men det kommer til sommer. Foto: Emil Filtenborg.

– Det er en vild og voldsom maskine. Sådan lyder det fra fra Nicolai Trouelsen, der er salgsdirektør ved Carat-Tools.

Den nye kapsav kommer med en skæredybte på 300 millimeter, da den i modsætningen til mange andre save ikke er begrænset af skærmen, der dækker klingen. Godt nok vejer den et kilo mere og skal sættes til en converter, for at den kan trække de 7000 watt, der gør, at saven kan skære i alle former for sten.

Med converter og sav kommer man af med lidt over et halvt hundrede tusinde, og selv om det kan lyde som en stor investering, så mener Nicolai Trouelsen, at det er en attraktiv pris.

– Sammenlignet med de andre tilsvarende kapsave, er det en attraktiv pris. Og så er der den fordel, at når man har købt sættet, så kan converteren også bruges til andre og ligeså kraftige maskiner med andre muligheder, hvilket gør det andet køb billigere, siger Nicolai Trouelsen.

Hjemmelavet Carat-klinge kommer

Da saven endnu er så ny, er den ikke udstillet med en Carat-klinge endnu. Klingen er stadigvæk under udvikling og vil ifølge Nicolai Trouelsen være klar til sommer, men selve saven og AGP’s klinge er tilgængelige nu.

– Når vi har fundet ud af, hvilken type klinge, vi vil sætte på, så begynder vi at teste den, så den holder de standarder, Carat er kendt for. Hvis vi følger det, vi plejer at gøre, kommer der nok en økonomisk og en high end version. Det ser vi frem til – jeg tror, det bliver stort, siger Nicolai Trouelsen.

Maskinen er fortinsvist tilegnet murere og entreprenører, der eksempelvis skal skære huller i mure og elementer, men saven er ifølge Carat også velegnet til nedbrydningsarbejde og lignende, hvor der skal bruges en sav, der kan gå gennem meget hårdt materiale.

Saven sælges som sæt med converten til højre. Foto: Emil Filtenborg.
Saven sælges som sæt med converten til højre. Foto: Emil Filtenborg.

Relateret indhold