Brødrene Dahl kan bare det der med social ansvarlighed

Med cirka 25 procent af medarbejderholdet udgjort af fleksjobbere, elever og praktikanter, får VVS-grossisten den sociale og økonomiske bundlinje til at gå hånd i hånd
VVS-grossisten Brødrene Dahl opnåede tidligere på året titlen som Top Employer 2021 for at være en af Danmarks bedste arbejdspladser. Nu er virksomhedens logistikcenter kåret som lokalmester i social ansvarlighed i Randers. Pressefoto
VVS-grossisten Brødrene Dahl opnåede tidligere på året titlen som Top Employer 2021 for at være en af Danmarks bedste arbejdspladser. Nu er virksomhedens logistikcenter kåret som lokalmester i social ansvarlighed i Randers. Pressefoto

Om CSR-prisen i Randers:

  • For at blive nomineret til årets CSR-pris skal virksomheden opfylde følgende krav:
  • – Tilbyde jobmuligheder for ledige fra kanten af arbejdsmarkedet.
  • – Tage et menneskeligt og socialt ansvar med job for øje.
  • – Have mindst én medarbejder i fleksjob eller i CSR-job.
  • – Udvise ordentlighed i forhold til løn og arbejdsvilkår.

I foråret 2021 slap Brødrene Dahls centrale logistikcenter i Randers som den første virksomhed gennem Randers Kommunes skærpede certificeringskrav og fik endnu engang certifikat for sit arbejde med Corporate Social Responsibility (CSR). Logistikcentret har allerede modtaget flere priser for sit årelange arbejde med social ansvarlighed, herunder blandt andet Randers Kommunes CSR-certificering og den fagligt anerkendte TUR’s Uddannelsespris.

For Brødrene Dahl handler social ansvarlighed om at tage ansvar i forhold til fremtidens medarbejdere. Herunder gælder blandt andet at tilbyde jobs til unge, sygemeldte og langtidsledige på kanten af arbejdsmarkedet, sikre videreuddannelse til alle ansatte og desuden være en uddannende virksomhed, der lykkedes med at ansætte 90% af de uddannede elever.

- Vi kunne ikke have gjort det uden den daglige støtte, vi hver dag får fra vores mange elever, fleksansatte, praktikanter m.fl., siger logistikdirektør Lasse Halliday og sender æren for CSR-prisen i Randers videre til kollegaerne på logistikcenteret i Randers.
– Vi kunne ikke have gjort det uden den daglige støtte, vi hver dag får fra vores mange elever, fleksansatte, praktikanter m.fl., siger logistikdirektør Lasse Halliday og sender æren for CSR-prisen i Randers videre til kollegaerne på logistikcenteret i Randers.

Arbejder systematisk med social ansvarlighed

Nu hædres Brødrene Dahl endnu engang for de mange initiativer med den fornemme kåring som årets CSR-virksomhed i Randers 2021. Prisuddelingen fandt sted torsdag aften blandt de i alt 20 CSR-certificerede virksomheder i Randers.

For Brødrene Dahl, der er ejet af Saint Gobain Distribution Denmark, har det stor betydning at blive anerkendt med denne pris:

– For os har det længe været helt naturligt at arbejde systematisk med social ansvarlighed, men vi er selvfølgelig beæret over, at vores indsats bliver bemærket og anerkendt i lokalmiljøet, siger logistikdirektør Lasse Halliday, der med ‘et stort tak’ til medarbejderne understreger, at Brødrene Dahl har modtaget prisen på vegne af alle deres medarbejdere:

– Vi kunne ikke have gjort det uden den daglige støtte, vi hver dag får fra vores mange elever, fleksansatte, praktikanter m.fl.

Social ansvarlighed løber som en rød tråd

Social ansvarlighed løber som en rød tråd gennem hele Brødrene Dahl. Virksomhedens 844 medarbejdere fik i januar papir på, at deres arbejdsplads endnu engang var certificeret i international topklasse og var at finde blandt de 1600 virksomheder i verden, der havde opnået certificering som Top Employer 2021.

Det er Top Employers Institute, der uddeler certificeringen på baggrund af målinger på en lang række parametre inden for blandt andet personalepolitik, karrieremuligheder, uddannelse, kommunikation med videre.

Brødrene Dahl blev første gang certificeret som Top Employer i 2016 og er kommet gennem nåleøjet hvert år siden.

– Det er en vigtig anerkendelse af vores arbejde med at skabe en af Danmarks bedste arbejdspladser. Brødrene Dahl har en lang tradition for at investere i medarbejdertrivsel, udtalte HR-direktør i Brødrene Dahl, Thomas Juul, dengang.

Han kunne tilføje, at eNPS-scoren i Brødrene Dahls årlige trivselsmåling netop var steget igen, fra 49 i 2019 til 57 i 2020, hvilket er udtryk for en meget høj medarbejderloyalitet.

Over 50 i trivselsmåling er ifølge virksomheden Zoios, der måler medarbejdertilfredshed for virksomheder, svær at opnå: ‘Du har en utrolig loyal pulje af medarbejdere der glædeligt anbefaler arbejdspladsen. Det er rigtig godt’, lyder Zoios’ beskrivelse.

At Brødrene Dahl er en god arbejdsplads vidner ancienniteten i virksomheden om, som i gennemsnit er på lidt over 11 år. Men også blandt de unge er Brødrene Dahl et trækplaster. Brødrene Dahl tager hvert år et stor antal elever ind – i 2020 startede 28 nye elever – og 80-90 procent af de færdiguddannede elever fortsætter i job i virksomheden.

Relateret indhold