Aarhus’ letbane er blevet for dyr

En ny letbane i Aarhus ser ud til at blive flere hundrede millioner kroner dyrere end planlagt.
Den nye letbane skal blandt andet gå fra centrum til det nordlige Aarhus. Foto: Colourbox.
Den nye letbane skal blandt andet gå fra centrum til det nordlige Aarhus. Foto: Colourbox.

Efter alt at dømme bliver Aarhus’ nye letbane sat på en alvorlig slankekur. Den tegner nemlig til at blive væsentligt dyrere end planlagt, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Aarhus Letbane er ejet af staten, Region Midtjylland og Aarhus Kommune, der tilsammen har indskudt 1,3 milliarder kroner i projektet. Første etape forventes dog at koste 2,4 milliarder kroner og kommer til at strække sig over 12 kilometer fra Aarhus C til Aarhus N. Samtidig skal eksisterende lokalbaner til Grenaa og Odder gøres elektriske og blive en del af letbanen.

Dyrere end forventet

Projektet har nu været undervejs i to år, og ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger er det allerede på vej på slingrekurs. Avisen kunne for nylig afsløre, at letbanen har kurs mod at blive flere hundrede millioner kroner dyrere end forventet, og samtidig er et af de tre konsortier, der kæmper om opgaven, det omdiskuterede italienske selskab Ansaldo STS, hvis søsterselskab Ansaldobreda var leverandør på det katastrofale IC4-tog-projekt, som endte med at koste de danske skatteydere end ekstraregning i milliardklassen.

Transportminister Magnus Heunicke (S) beklager i et skriftligt svar til Jyllands-Posten, at projektet tegner til at blive dyrere end budgetteret, og fortæller yderligere, at der er igangsat en dialog mellem parterne for at få projektet tilpasset og tilbage på sporet.

Relateret indhold