60 procent af malermestrene ramt af fradragets bortfald

Trods generelt positive meldinger om øget omsætning i malerbranchen hviler der en skygge over de mindre malermestre - bortfaldet af Boligjobordningen.
Trods en generel øget omsætning inden for malerbranchen lider de mindre malervirksomheder fortsat i Boligjobordningens fravær. Foto: Colourbox.
Trods en generel øget omsætning inden for malerbranchen lider de mindre malervirksomheder fortsat i Boligjobordningens fravær. Foto: Colourbox.

Direktør Ole Draborg fra Danske Malermestre glæder sig over at kunne berette om en positiv udvikling i malerfaget med fremgang i både beskæftigelse og omsætning i 2. halvdel af 2014. Også forventningerne til det kommende halvår er positive.

Ole Draborg har dog tilføjet et lille “men” og peger på, at de mindste virksomheder lider kraftigt under bortfaldet af BoligJobordningen.

Ifølge Danske Malermestres seneste konjunkturundersøgelse havde 38 procent af virksomhederne stigende omsætning i sidste halvdel af 2014, mens kun 15 procent oplevede faldende omsætning. På samme måde var der en positiv udvikling i beskæftigelsen, og ledigheden faldt 0,8 procentpoint i 2014 sammenlignet med ledigheden i 2013.

– Til gengæld må vi desværre konstatere, at de mindste virksomheder, der i særlig grad har haft glæde af BoligJobordningen, i den grad lider under dens bortfald, konstaterer Ole Draborg.

Afskedigelser

I gennemsnit vurderer virksomhederne, at seks-syv procent af omsætningen har været afhængig af ordningen, og denne andel er væsentlig højere hos de mindre virksomheder. En tredjedel af virksomhederne forventer derfor at skulle afskedige medarbejdere på grund af bortfaldet af BoligJobordningen.

– Derfor er det særdeles glædeligt, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, nu har meldt ud, at man agter at genindføre Boligjobordningen med tilbagevirkende kraft, såfremt man overtager Statsministeriet efter det kommende folketingsvalg, forklarer Danske Malermestres direktør .

Ved ikke

Hele 60 procent af virksomhederne peger på, at de vil miste omsætning i 2015 på grund af bortfaldet af BoligJobordningen. 31 procent forventer af samme grund at skulle afskedige medarbejdere.

Det er dog en stor gruppe, der svarer “Ved ikke”, hvilket tyder på, at der er stor usikkerhed om konsekvenserne.

Ordningen har været til stor gavn for malerfaget, både fordi malerfaget som bekendt er løntungt, og fordi størrelsen af fradraget på 15.000 kroner passer fint til mindre maleropgaver.

Relateret indhold