Splinterny campus kan være på vej til Ørestad

Et kreativt og levende uddannelsesmiljø kan være på vej til Ørestad. Det er teknisk gymnasium og -erhvervsskole TEC, der vil skabe en ny campus. By & Havn er med på ideen.
Visualisering fyldt med detaljer: I forgrunden tre håndværkerklædte unge på 1. eller 2. sal med værktøj og en pc på bordene. Gennem en lav glasvæg kan man se ud over et grønt område med træer, borde og bænke. På toppen af nogle af de andre bygninger står mennesker i kitler. Det grønne rum ligger mellem en lang række høje bygninger.
En nybygget campus i Ørestad. Det er drømmen, som TEC’s direktør Morten Emborg arbejder hen imod sammen med By & Havn. Visualisering: Cebra

Lokalplanen og grundsalget er stadig på tegnebrættet, men hos TEC – Technical Education Copenhagen lever drømmen om en ny campus i Ørestad. Den byggegrund TEC, der både er et teknisk gymnasium og en af Danmarks største tekniske erhvervsskoler, har kig på, er 150.000 kvm og ligger på Hannemanns Allé.

Her har arkitekterne fra Cebra allerede designet en masterplan, der definerer de overordnede arkitektoniske rammer for den fremtidige udvikling og planlægning af området. Fokus er på byrummene mellem bygningerne. Målet er at skabe et attraktivt område, hvor ejere og lejere investerer i mere end blot de indendørs kontorkvadratmeter.

Læs også

Ørestads røde hus indviet – nu mangler kun byrummene

TEC’s vision er, at den nye campus kan huse flere andre uddannelsesinstitutioner, virksomheder, interesseorganisationer, faglige organisationer, åbne værksteder og kollegier.

Gårdrummet mellem bygningerne set fra gadeplan. Der er mennesker - både mænd og kvinder - i kitler og med håndværktøj i holdere udenpå tøjet. Til venstre i billedet det der ligner en cafe. Der står TEC i vinduet
Den 150.000 kvm grund på Hannemanns Allé, som TEC har kig på, kan evt. deles op i flere bidder. Drømmen er at skabe et sted, hvor unge kan mødes på tværs af fagligheder. Visualisering: Cebra

Direktør Morten Emborg siger:

– Jeg ser et kæmpe potentiale i at gøre TEC til en del af et større uddannelsesmiljø. Med en nybygget campus i Ørestad får vores elever store fællesområder, hvor de kan være sociale med unge på tværs af fagligheder i topmoderne værksteder, laboratorier og makerspaces. Vi vil gerne åbne vores skole endnu mere op for nye samarbejdspartnere og det lokale erhvervsliv. Dét er ambitionen og præcis det, vi gerne vil med TEC: Rykke skolen tættere på samfundet. Og rykke eleverne tættere på hinanden og deres undervisere.

Opbakning fra By & Havn

Alle de gode visioner er ikke mulige at gennemføre i TEC’s nuværende bygninger på Stæhr Johansens Vej på Frederiksberg. På den store grund på Hannemanns Allé i Ørestad er der til gengæld masser af plads. Lige ved siden af Royal Arena, Field’s og Arena Skole og Fritid, som er en af Københavns Kommunes nyeste folkeskoler med svømmehal og idrætshal.

Kort over området. TEC ses lige over Royal Stages ovale form. Der er tegnet masser af grønt mellem bygningerne. Vejene er grå
Der er her – lige ved Royal Arena – at TEC ønsker at bo sammen med andre uddannelsesinstitutioner i en nybygget campus. Illustration: Cebra

Der er opbakning til planer og drømme fra adm. direktør Anne Skovbro i By & Havn, som udvikler Ørestad. Hun er sammen med TEC i gang med at undersøge muligheden for at opføre den nye campus. Hun ser frem til potentielt at få et kreativt og levende studiemiljø til bydelen:

Læs også

Nye byrum: Arkitektur og kunst skal binde Ørestads spillesteder sammen

– Et nyt campusmiljø med en stor erhvervsskole og andre uddannelser i Ørestad vil være en kæmpegevinst for hele området syd for København. Udover Ørestad vil især Amager også nyde godt af, at TEC kommer til området, som vil skabe nye og bedre muligheder for de mange unge, som søger erhvervsrettede uddannelser tæt ved deres bopæl. Det giver også bedre muligheder for de mange lokale erhvervsdrivende i forhold til at komme i nærmere kontakt med studerende og læringsmiljøet og på den måde tiltrække arbejdskraft i fremtiden.

Relateret indhold