Hvis ikke tilbygningen til konferencesalene på Hotel Koldingfjord kunne opføres på blot to måneder i sommerferien ville hotellet miste omsætning. Derfor var månederne juni og juli den meget stramme tidsramme, bygherre og hoteldirektør Peder J. Madsen gav rådgivere og entreprenører.
– Det er helt vildt. Jeg har aldrig været med til noget, der bare mindede om så hurtig en byggeproces. Byggeriet stod færdigt bare to måneder efter, at håndværkerne gik i gang – det burde slet ikke kunne lade sig gøre. På det første møde med de inviterede entreprenører fremlagde vi de tidsmæssige og økonomiske rammer for byggeriet. Derefter bad vi alle parter overveje til næste dag, om de ville være med på de betingelser, og det ville de alle, fortæller bygherrerådgiver Lars Lindegaard Olsen fra DEAS A/S, der administrerer og vedligeholder bygningerne på Koldingfjord.
Holdånden gjorde det muligt at blive så hurtigt færdige med et flot resultat, og det er jeg superstolt af at have været en del af.
Projektleder Mads Nielsen DN-Tømrer
Mere uddelegering
Normalt kommer byggerådgiverne med en meget detaljeret arbejdsbeskrivelse, men på Koldingfjord-byggeriet blev håndværkerne kun præsenteret for et skitseforslag.
– Tit er arbejdsbeskrivelserne alt for detaljerede. Vi håndværkere har mere forstand end rådgiverne på, hvordan detaljerne bedst realiseres i praksis, og her var der plads til, at vi selv fandt de rigtige løsninger. Derfor kunne vi arbejde både hurtigere og mere effektivt, fortæller projektleder Mads Nielsen fra DN-Tømrer og tilføjer:
– Holdånden gjorde det muligt at blive så hurtigt færdige med et flot resultat, og det er jeg superstolt af at have været en del af. Samtidig var det en stor motivationsfaktor for os alle, at ingen i byggebranchen troede på, at det vi kunne få byggeriet færdigt på så kort tid, fastslår han.
Hurtig byggetilladelse
Bygherre-rådgiver Lars Lindegaard Olsen og hoteldirektør Peder J. Madsen fortæller, at en anden væsentlig årsag til at byggeriet kunne realiseres så kvikt var, at Kolding Kommune var lynhurtige til at levere byggetilladelsen.
-Vi fik byggetilladelsen på under halvdelen af den tid, den slags sager normalt tager. Koldingfjord-byggeriet var en kompleks byggesag, hvor vi skulle tage hensyn til både bevaringsværdige bygninger, fredsskov og søbeskyttelseslinier. Normalt tager sådanne sager mindst et år – her fik vi ved fælles indsats en ny lokalplan og byggetilladelsen på bare seks måneder, forklarer Lars Lindegaard Olsen.
‘Erhverv i fokus’
Den hurtige sagsbehandlingstid på byggetilladelser i Kolding Kommune er et resultat af strategien ‘Erhverv i fokus’, som kommunen udfoldede ved årsskiftet. Strategien handler overordnet set om tæt samarbejde om at forkorte sagsbehandlingstiden.
– Vi ser nu processen frem mod en byggetilladelse som et partnerskab og et samarbejde mellem kommune og bygherre – i stedet for et “dem og os”. Den strategi har reduceret sagsbehandlingstiden med op til 12 uger i år, siger borgmester Jørn Pedersen (V).