Aarhus får 400 nye ungdomsboliger

Beboerne i Gellerup har stemt ja til nedrivning af to boligblokke, og dermed bliver der plads til 400 nye ungdomsboliger på grunden.
Vejen er banet for 400 ungdomsboliger i Aarhus-bydelen Brabrand. Foto: Colourbox.
Vejen er banet for 400 ungdomsboliger i Aarhus-bydelen Brabrand. Foto: Colourbox.

Beboerne i Gellerupparken i Aarhus stemte torsdag aften ja til, at to boligblokke skal rives ned for at give plads til en helt ny ungdomsby. Det skriver Stiften.dk.

I dag er tre blokke allerede ved at blive revet ned i området, og med et endeligt ja til at rive de to andre boligblokke ned, bliver der plads til, at 400 ungdomsboliger kan blive opført i området.

Oprindeligt var planen, at de to eksisterende blokke skulle ombygges for at huse ungdomsboligerne, men beregninger viste, at resultatet ville blive bedre og prisen stort set den samme, hvis man valgte at rive blokkene ned og bygge nyt.

Det betyder samtidig, at de 55 millioner kroner, der var afsat til renoveringen, i stedet skal bruges på at renovere den øvrige del af boligerne i Gellerup.

De nuværende beboere har fået et års opsigelse, og derfor regner man med, at vi skal ind i 2016, før nedrivningen går i gang.

– Umiddelbart derefter er det planen at begynde at bygge den nye ungdomsby. Vores optimistiske håb er, at den kan stå klar ved udgangen i 2017, siger direktør for Brabrand Boligforening, Keld Laursen, til Stiften.dk.

Relateret indhold