TOR-anvisningerne er fjernet

Sekretariatschefen i TOR erkender fejl i forbindelse med Konkurrencerådets påbud, men fastholder, at de har forsøgt at efterleve kravene.
Tagpapbranchens Oplysningsråd (TOR) forklarer nu, hvorfor Konkurrencerådets påbud er endt med en politianmeldelse. Foto: Colourbox.
Tagpapbranchens Oplysningsråd (TOR) forklarer nu, hvorfor Konkurrencerådets påbud er endt med en politianmeldelse. Foto: Colourbox.

Konkurrencerådet har offentliggjort, at de har valgt at melde Tagpapbranchens Oplysningsråd (TOR) til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, da de vurderer, at TOR ikke har efterlevet rådets påbud om blandt andet at ophæve standarden “TOR-anvisningerne” samt fjerne dem fra hjemmesiden.

Nu fortæller Tommy Bunch-Nielsen, sekretariatschef i TOR, at der er flere ting, der er skyld i, at de ikke har fået fjernet anvisningerne rettidigt. Det er dog ved at være noget tid siden, de lukkede hjemmesiden ned, men ifølge Konkurrencerådet var det ikke hurtigt nok.

– Det var lidt en misforståelse. Vi troede, vi havde tre uger til at få det fjernet, men der havde vi ganske enkelt set forkert. Det skulle være gjort med det samme, fortæller han til Dagens Byggeri og fremhæver, at de blev fjernet straks, efter TOR blev bekendt med misforståelsen.

Derudover har Googles søgemaskine vist sig særdeles effektiv.

– Vi har fundet ud af, at selv om hjemmesiden har været lukket ned, har det via Google været muligt at finde frem til anvisning ad bagveje. Dem har vi så af flere omgange forsøgt at få lukket ned, siger Tommy Bunch-Nielsen, som ser det som den største udfordring i processen.

– Jeg tror, vi nu har fået lukket alle indgange, men man kan aldrig vide sig sikker.

Lokket i fælde

Derudover føler han også, at TOR er blevet lokket i en fælde. Således blev de kontaktet af en virksomhed, som manglede TOR-anvisningerne til noget udbudsmateriale.

– Her dummede vi os og sendte anvisningerne til virksomheden, så de kunne vedlægge dem i udbudsmaterialet. De er jo allerede i omløb masser af steder, da de blandt andet benyttes i undervisning. De skal selvfølgelig ikke komme fra os, men jeg mener, vi blev lokket til det, fortæller Tommy Bunch-Nielsen.

– Det viste sig så, at det blev sendt direkte videre til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som så kunne konfrontere os med det, konstaterer han.

Alt i alt har det resulteret i, at TOR ikke har været i stand til at efterleve påbuddet, og derfor må de nu forholde sig til en politianmeldelse.

– Det tager vi stille og roligt. Vi må forklare, hvordan vi har forsøgt at løse det, så vi kan leve op til påbuddet. Men det er selvfølgelig irriterende at stå i sådan en situation, lyder det fra Tommy Bunch-Nielsen.

Selv om han erkender, at de er sluppet uheldigt af sted med påbuddet fra Konkurrencerådet, fastholder han, at rådets afgørelse er forkert.

– Vi kommer til at anke hele sagen inden for de næste 14 dage, og så vil vi argumentere for den gavnlige virkning, TOR-anvisningerne har. Men det er en besværlig proces, siger Tommy Bunch-Nielsen.

Relateret indhold