Multihejs ud over landets grænser

Efter starten i Danmark har producenten også fået hul på salget i Sverige og Norge.
I dag kan multihejs løfte helt op til 260 kg. Foto: Multihejs
I dag kan multihejs løfte helt op til 260 kg. Foto: Multihejs

Efter mange år som tømrer fik Henrik Rasmussen for snart ti år siden idéen til at opfinde et vindueshejs til brug ved typisk mindre vedligeholdelsesopgaver på et-planhuse.

– Mange håndværkere løfter for meget og forkert på jobbet, så derfor kom jeg på idéen, fortæller Henrik Rasmussen, indehaver af Multihejs.

Da han havde fået udviklet en tilfredsstillende løsning, gik der yderligere omkring 18 måneder, inden den helt rigtige model var på plads med CE-mærket spil og en fleksibel og justerbar løsning. Dermed var MultiHejs født.

Flere modeller

Det var tilbage i 2010. Siden har Henrik Rasmussens opfinderhjerne udviklet modellerne Out-Lift og Portal-Lift, som begge er beregnet til montering eller udskiftning af ovenlysvinduer.

– Der arbejdes på en helt ny løsning til udskiftning af ovenlysvinduer på bygninger med flade tage, som der jo er masser af rundt i landet, siger han.

Samtidig er max.vægten også ydet. Den første model kunne håndtere 100 kg, men i dag er der to typer, som henholdsvis kan løfte 150 og 260 kg. Og hvad der startede som en idé til brug i et firma på Sydsjælland, er nu vokset til også at omfatter kunder uden for landets grænser.

– Salget har i tiden også bredt sig til Sverige og Norge, hvor salget er stigende., siger Henrik Rasmussen til Dagens Byggeri.

Se video af vinduesløfteren Multihejs.

Relateret indhold