Moderne isolering i fokus på konference

De danske EPS-producenter inviterer til konference om klimavenligt byggeri.
Der vil blandt andet være fokus på EPS-isolering på konferencen. Foto: Colourbox.
Der vil blandt andet være fokus på EPS-isolering på konferencen. Foto: Colourbox.

EPS-producenterne i Danmark inviterer 4. marts til konferencen “Klimavenligt Byggeri – med moderne byggematerialer” i København. Temaet for dagen er, hvordan moderne isoleringsmaterialer kan være med til både at spare på varmeregningen og reducere CO2-udslippet, uden der bliver gået på kompromis med sikkerheden.

Arrangementet henvender sig til bygherrer, arkitekter, ingeniører, byggesagsbehandlere og brand- og beredskabsfolk, og EPS vil være at finde på dagsordenen. EPS – ekspanderet polystyren – er også kendt som flamingo. Materialet består af 98 procent luft og to procent af plasttypen polystyren. Den store mængde luft giver ifølge arrangørerne EPS unikke isolerende egenskaber.

EPS-isolering rummer nogle fantastiske arkitektoniske muligheder og har en høj isoleringsevne. Vi oplever dog desværre nogle gange, at disse moderne isoleringsmaterialer bliver valgt fra på basis af fejlagtige fordomme.

Jakob Clemen Miljøkonsulent, Plastindustrien

Vil aflive fordomme

– EPS-isolering rummer nogle fantastiske arkitektoniske muligheder og har en høj isoleringsevne. Det gør, at vi allerede i dag kan bygge fremtidssikrede huse, der imødekommer 2020-lavenergikravene og kan spare på både varmeregningen og CO2-udslippet.Vi oplever dog desværre nogle gange, at disse moderne isoleringsmaterialer bliver valgt fra på basis af fejlagtige fordomme. Vi vil gerne prøve at komme de fordomme til livs med vores konference, siger miljøkonsulent i Plastindustrien, Jakob Clemen.

Foruden arkitekter, materialespecialister og repræsentanter fra rådgivende ingeniørvirksomheder vil også formand for Klima-, Energi- og Bygningsudvalget, Steen Gade (SF), være med til at belyse udfordringer og muligheder i moderne og energirigtigt byggeri.

Konferencen finder sted i Industriens Hus.

Relateret indhold