Klassiske koblede vinduer med moderne energikrav

Hele sortimentet fra Frovin Vinduer og Døre leveres nu med energiklasse A som standard.
Koblede vinduer fra Frovin Vinduer og Døre leveres nu med energiklasse A som standard. Pressefoto.
Koblede vinduer fra Frovin Vinduer og Døre leveres nu med energiklasse A som standard. Pressefoto.

Om Frovin Vinduer og Døre

  • Frovin Vinduer og Døre er et af Danmarks største brands inden for koblede vinduer og døre samt foldedøre. Frovin leverer moderne løsninger med et klassisk udtryk og specialiserer sig især ved specialfremstillede vinduer og døre til bevaringsværdige bygninger.
  • Alle vinduer og døre er udviklet og bearbejdet efter danske håndværkstraditioner og produceres i Danmark.
  • Frovin er en del af Inwido-koncernen, der er en af Europas største udbydere af døre og vinduer med mere end 3.400 ansatte i ti lande og en omsætning på godt 4,2 mia. DKK. i 2015.

Frovin Vinduer og Døre producerer primært specialfremstillede koblede vinduer og døre efter det klassiske håndværk til ældre, fredede og bevaringsværdige bygninger. Her skal vinduerne beholde deres gamle, oprindelige udtryk, og med Frovins nye A-mærkning som standard er det således muligt at kombinere de klassiske håndværksdyder med de nyeste teknikker inden for energiperformance – vel at mærke uden at gå på kompromis med det arkitektoniske udtryk.

– Restaurering af ældre og fredede bygninger sker nu med markedets mest energirigtige løsninger. U-værdien på blot 0,94 gør faktisk Frovins vinduer til nogle af Europas bedste, koblede energivinduer, siger Claus Haastrup, salgschef hos Frovin Vinduer og Døre.

Banebrydende

Bag tiltaget ligger en målrettet produktudvikling, som gør at virksomheden nu har nået en milepæl inden for udvikling og fremstilling af de klassiske koblede vinduer,

– Energiperformance på A-niveau har altid været et tilkøb, som ofte var både dyrt og besværligt for kunderne. Der er tale om et banebrydende kvalitetsløft på Frovins standardsortiment, som giver stor værdi i form af energirigtige vinduer uden ekstraomkostninger for kunden, siger Claus Haastrup.

I begyndelsen af året rykkede vinduesvirksomheden produktionen af koblede vinduer fra Ugerløse til Nykøbing Mors. Her har de nye produktionsfaciliteter gjort det muligt at opdatere vinduerne med en bedre isoleringsevne og en u-værdi på de førnævnte 0,94. Blandt andet anvender virksomheden nu gasarten argon i termoruden i stedet for krypton, hvilket desuden er en mere miljøvenlig løsning.

Udover A-vinduet tilbyder Frovin også AU-vinduet, som har en u-værdi på 0,82. Det opfylder samtidig de forventelige strenge energikrav, der kan blive gældende for bygningsklasse 2020.

Relateret indhold