Ugens projekt: Nye BIG-boliger i “Nye”

Sneglehusene bliver næste store projekt i det nye boligområde, Nye, nord for Aarhus.
Visualisering: Bjarke Ingels Group A/S BIG.
Visualisering: Bjarke Ingels Group A/S BIG.

Om projektet

  • Start/slut: November 2019/oktober 2021
  • Areal: 9.500 kvm.
  • Budget: 130 mio. kr.
  • Bygherre: Sneglehusene ApS
  • Bygherrerådgiver: Tækker Rådgivende Ingeniører A/S
  • Totalrådgiver: Bjarke Ingels Group A/S BIG
  • Arkitekt: Bjarke Ingels Group A/S BIG
  • Ingeniør: BIG samt Spangenberg & Madsen. Rådgivende Ingeniørfirma A/S
  • Totalentreprenør: Cj Group Aarhus A/S

Aarhus er i kraftig vækst. Et af udviklingsområderne har kort og godt fået navnet “Nye”. Her flyttede de første beboere ind i 2018 og nu har den lokale ejendomsudvikler Tækker Group taget første spadestik til det næste store byggeri – Sneglehusene.

Sneglehusene, der har taget navn efter bebyggelsens spiralform, er udviklet i samarbejde med BIG og totalentreprenøren CJ Group. BIG er måske mest kendt som arkitekt, men udvidede for et par år siden med ingeniørfaglige kompetencer, der således også er kommet i spil i forbindelse med dette projekt. Ingeniørfirmaet Spangenberg & Madsen varetager rådgivning i forbindelse med el og kloak.

Projektet omfatter 93 nye boliger, der opføres i varierende størrelser fra 50 til 150 kvadratmeter. Samlet udgør bebyggelsen ca. 9.500 kvadratmeter.

Sneglehuset er konstrueret i boksmoduler, der stiger fra rækkehuse i to etager i sneglehusets kant til etageboliger i fire etager ved bebyggelsens centrum.

Stablingen af boksene kommer også til udtryk i de enkelte boligenheder, der som konsekvens har skiftende gulv- og rumhøjde. Boligerne får terrasser og/eller altaner samt tagterrasser, men derudover er det en del af konceptet for Nye at de enkelte boliger udstykkes på sokkelmatrikler således at haven og rummet mellem husene bliver et stort samlet fællesareal.

Byggepladsen er netop etableret og boligerne forventes indflytningsklar til efteråret 2021.

Byggefakta A/S leverer hver uge “Ugens Projekt” til Dagens Byggeri. Projektet er hentet fra Byggefaktas database, som indeholder over 9.000 aktive danske byggeprojekter, dvs. stort set alle byggeprojekter i Danmark større end opførelse af enfamilies boliger.

Byggefakta overvåger den danske bygge- og anlægsbranche og er den førende leverandør af information om byggeprojekter til byggeriets parter.

Relateret indhold