Surfboardet og agurken: Se stjernearkitekts højhusfavoritter

Kim Herforth Nielsens tegnestue 3XN skal levere højhus til Toronto. Men hvilke to skyskrabere er hans personlige favoritter?
Marina Bay Sands i Singapore. Foto: Wikimedia Commons.
Marina Bay Sands i Singapore. Foto: Wikimedia Commons.

Danske 3XN skal på højhuseventyr i Canada. Og medejer og arkitekt Kim Herforth Nielsen er da også selv lidt af en højhusfan. I en artikel på arkitekten.dk løfter han sløret for hvilke to, der især har ramt ham i hjertekulen.

Wauw-faktor

Vi skal til Singapore og London. Til Marina Bay Sands og 30 St Mary Axe. Det første byggeri er i virkeligheden tre højhuse med det, der ligner et gigantisk surfboard på toppen.

– Bygningen er et rent overflødighedshorn af liv fra bund til top – en metropol i en bygning – og den har virkelig wauw-faktor, siger Kim Herforth Nielsen i artiklen.

Det andet højhus ligger i Londons finanscentrum. Og det er bedre kendt som The Gherkin, agurken, på grund af sin særlige form. Om denne bygning siger han:

– Det er skulpturelt og aerodynamisk, så det afbøjer vinden og lader den løbe rundt om sig – frem for at lade vinden ‘lande’ på jorden og ‘kaste’ den rundt i gadeplan. På samme tid er det et imponerende stykke ingeniørkunst, der er super hightech og performativt på bæredygtighed.

Radikal tilgang

Om det netop annoncerede projekt i Toronto, der omfatter 43 etager, siger Kim Herforth Nielsen:

– Vi tog en radikal tilgang til designprocessen og involverede områdets beboere på et tidligt stadie – faktisk før vi selv var begyndt at skitsere projektet. De viste sig at være en stærk ressource og bragte nogle kvaliteter til projektet, som vi ellers ikke kunne have opnået

Relateret indhold