Museet for Søfart er i finalen i kampen om Mies van der Rohe-prisen

M/S Museet for Søfart i Helsingør var det eneste af fem danske byggerier, der klarede sig igennem nåleøjet til sidste runde i kampen om Mies van der Rohe-prisen.
M/S Museet for Søfart i Helsingør er blandt de fem finalister, der kan vinde Mies van der Rohe-prisen. Foto: Rasmus Hjortshøj.
M/S Museet for Søfart i Helsingør er blandt de fem finalister, der kan vinde Mies van der Rohe-prisen. Foto: Rasmus Hjortshøj.

Der var hele fem danske bygninger, der havde klaret sig videre til næstsidste runde i konkurrencen om at vinde den prestigefyldte Mies van der Rohe-pris, EU’s officielle pris inden for moderne arkitektur. Men det var kun M/S Museet for Søfart i Helsingør, tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group, der stod distancen og sikrede sig en plads blandt de fem byggerier i finalen. Dermed er Hall McKnights Vartov i København, Henning Larsen Architects’ Moesgaard Museum, Cebras Fremtidens Børnehjem i Kerteminde samt daginstitutionen Forfatterhuset på Nørrebro, tegnet af Cobe, ude af konkurrencen.

Det er en jury bestående af italienske Cino Zucchi, danske Lene Traberg, australske Peter L. Wilson og engelske Tony Chapman fra The Royal Institute of British Architects, der har udvalgt finalisterne og også skal kåre den endelige vinder. I finalerunden vil juryen nu besøge alle fem projekter og indsamle førstehåndsoplysninger fra bygningernes brugere, inden vinderen kåres den 8. maj ved Mies van der Rohe-pavillionen i Barcelona.

I finalen er Søfartsmuseet oppe mod kunstmuseet i Ravensburg i Tyskland, vineriet Antinori i Firenze i Italien, koncertsalen i Stettin i Polen og studenterhuset Saw Swee Hock ved London School of Economics and Political Science

Mies van der Rohe-prisen ledsages af en præmie på 60.000 euro. Prisen uddeles hvert andet år, og i 2013 vandt Henning Larsen Architects og Studio Olafur Eliasson prisen for koncerthuset Harpa i Reykjavik.

Relateret indhold