Living Places snupper to arkitekturpriser mere

Visionen for Living Places Copenhagen er at inspirere både branchen og boligejere til at designe og tænke boliger på en ny måde. To nye arkitekturpriser viser, at konceptet tiltaler bredt.
Træbyggeriet Living Places i Jernbanebyen i københavn fotograferet med drone. Skumring. Lys i vinduerne.
Living Places Copenhagen i Jernbanebyen i København vinder ikke bare en men hele to priser ved Architizer A+Awards 2024: Foto: Adam Mørk

Det er blevet en god vane for Living Places Copenhagen i Jernbanebyen i København at vinde priser. Nu er endnu to arkitekturpriser dumpet ned i det eksperimenterende boligbyggeris turban.

Denne gang er det to priser ved Architizer A+Awards 2024 i kategorierne Sustainable Private House-prisen samt Architecture+Innovation-prisen. Begge priser understreger Living Places Copenhagens betydning på den internationale arkitekturscene.

Bag projektet står Velux Gruppen, Effekt, Artelia og Enemærke & Petersen, der i april slog dørene op til Living Places Copenhagen, der er den første prototype på det overordnende Living Places-concept.

Læs også

31-årig ingeniør vinder international pris for komplekst CCS-projekt

Konceptet er baseret på fem nøgleprincipper, der har til formål at skabe hjem, der er sunde, tilpasningsdygtige, enkle, kan deles over tid og er skalerbare. Principperne er relevante for både nybyggeri og eksisterende samfund.

Etisk design, konstruktion og drift

Architizer A+Awards er en af de største prisuddelinger med fokus på at fremme og fejre årets bedste arkitektur. I kategorien ’Sustainable Private House’ fokuseres der på private boligprojekter, der inkorporerer bæredygtige systemer og materialer og følger best practices inden for etisk design, konstruktion og drift.

Læs også

ArchDaily sender 2 ud af 15 arkitekturpriser til Danmark

Kategorien ’Architecture+Innovation’ er dedikeret til projekter, der eksperimenterer med nye måder at bygge på, herunder inddragelse af nye, eksperimenterende eller ukonventionelle designkoncepter og materialer samt nytænkning af traditionelle tilgange. Denne pris er baseret på en offentlig afstemning.

Lone Feifer, direktør for bæredygtige bygninger i Velux Gruppen, siger:

Konceptet er flere gange blevet præmieret for at demonstrere, at det er muligt at forbedre menneskers sundhed, energieffektivitet og forvaltning af klodens svindende ressourcer gennem meningsfuldt, bæredygtigt og integreret design. Arkivfoto

– Vores ambition med projektet er på den ene side at vise, at det er muligt at bygge boliger, der både er sunde at bo i, billige at bygge og med et lavt CO2-aftryk. Men det er også vigtigt for os at inspirere branchen og folk til at designe og tænke boliger på en anden måde, end vi er vant til. Med disse to priser anerkendes Living Places Copenhagen ikke kun sin innovative tilgang af tusindvis af offentlige stemmer, men også for dets evne til at appellere til private boligejere.

Vant til at vinde priser

Ud over de to nye priser har Living Places Copenhagen i 2024 allerede vundet ’Active House Radar Master Award’ og Mipim-prisen for ’Best Residential Project’.

I 2023 løb projektet med EY’s Sustainability Award i innovationskategorien, Bo Bedres Innovative Design Award samt de to priser ‘Sustainable Future Award’ og ‘Merit Award for Architecture’ fra American Institute of Architects.

Relateret indhold