Lidl rykker teltpælene op og flytter hovedkontoret fra Kolding til Aarhus. Link Arkitektur er blevet udpeget til at tegne det nye hus, der blandt andet får udvendige trapper og et solbelyst atrium.
I dag er Godsbanen et kreativt knudepunkt i Aarhus, og planerne går på i de kommende år at udbygge det urbane miljø til en bydel med kulturproduktion, erhvervs- og uddannelsesområder samt et grønt og børnevenligt boligområde.
Respekten for områdets mange eksisterende kvaliteter har været afgørende for projektet. Vi har forsøgt at lægge os op ad det kreative iværksættermiljø, som findes i området i dag, men også fokuseret på Godsbanearealets kulturhistoriske betydning for Aarhus,
Niels Bondrup Jensen, konkurrenceleder ved Link Arkitektur
Det skriver Link Arkitektur i en pressemeddelelse.
– Byerne vokser over hele verden. Som arkitekter er vi således optaget af, hvordan arkitektur kan skabe de bedste rammer for bylivskvalitet. Arkitektur, der er let at indtage og gøre til sin egen, siger Niels Bondrup Jensen, der leder konkurrenceafdelingen hos LINK arkitektur.
Den femte facade
Byggeriet vil bestå af 11.000 kvadratmeter kontor, en konceptbutik på cirka 2.500 kvadratmeter og et parkeringshus med cirka 350 parkeringspladser til både Lidl og de omkringliggende bygninger.
Kontorhuset vil have en dagligvarebutik i stueplan. Ovenpå den placeres kontorhuset, der udlægges som en karré omkring et overdækket atrium. Materialerne til facaderne henter inspiration fra de materialer, der historisk har været anvendt i området såsom beton, røde tegl og stål.
Både kontorhus og parkeringshus er tegnet uden en egentlig bagside. Facaderne åbner sig mod alle verdenshjørner. Friarealer i højden aktiverer ‘den femte facade’ – taget. Det skaber mulighed for en lang række forskellige aktiviteter, som endnu ikke er fastlagt.
Byggeriet bliver bæredygtighedscertificeret efter den såkaldte DGNB-standard.


