Hvem vinder Ny Psykiatri Bispebjerg?

Tre meget forskellige forslag er med i konkurrencen om Ny Psykiatri Bispebjerg, og vinderen offentliggøres 3. februar.
Tre forslag er i spil i konkurrencen om Ny Psykiatri Bispebjerg. Vinderen kåres den 3. februar. T.v. VK Studio og Mikkelsen Arkitekter, midt: Henning Larsen Architects og Alex Poulsen Arkitekter, t.h. Friis & Moltke og PLH Arkitekter.
Tre forslag er i spil i konkurrencen om Ny Psykiatri Bispebjerg. Vinderen kåres den 3. februar. T.v. VK Studio og Mikkelsen Arkitekter, midt: Henning Larsen Architects og Alex Poulsen Arkitekter, t.h. Friis & Moltke og PLH Arkitekter.

Nu kommer der meget snart en afgørelse på, hvordan Ny Psykiatri Bispebjerg kommer til at se ud. Henholdsvis en stringent rytme af u-formede bygninger, to terrasserede bygningsklynger og to markante, rektangulære bygningskroppe udgør de tre forslag, der tilbage i projektkonkurrencen.

I spidsen for de tre teams står Friis & Moltke og PLH Arkitekter, VK Studio og Mikkelsen Arkitekter samt Henning Larsen Architects og Alex Poulsen Arkitekter. Det oplyser Ny Psykiatri Bispebjerg i en pressemeddelelse.

Meget forskellige forslag

De tre projekter blev valgt i maj 2015, og siden da har holdene arbejdet videre med projekterne parallelt med, at der er blevet afholdt forhandlingsmøder med byggeorganisationen bag Ny Psykiatri Bispebjerg.

– Det er tre meget forskellige forslag, som på trods af de store bindinger i konkurrenceprogrammet, har formået hver især at fremstå som vigtige bidrag til konkurrencen. Jeg glæder mig meget, til vi kan løfte sløret for, hvem der vinder, siger seniorprojektleder Gert Bonde Harup fra Ny Psykiatri Bispebjerg.

På vej mod én vinder

Det oplyses, at de tre projekter hver især har haft en række styrker og svagheder at arbejde videre med. Efter konkurrencens første fase gennemgik en dommerbetænkning grundigt de tre forslag. Heri blev forslaget fra Friis & Moltke og PLH Arkitekter fremhævet for at være roligt og velplaceret med en overskuelig indre funktionel disponering. Forslaget fra VK Studio og Mikkelsen Arkitekter imponerede med rumligt og meget afvekslende sengeafsnit. Henning Larsen- og Alex Poulsen Arkitekters forslag blev set som et meget enkelt og rationelt forslag, der har store driftsfordele samt fine relationer for patienter og personale.

– Jeg glæder mig over, at vi nu får samlet den psykiatriske behandling i København på samme adresse. Det giver langt bedre vilkår for både patienter og medarbejdere. De nye rammer kommer også til at byde på indbydende gårdrum, som vil erstatte de indhegnede udearealer, man ser i dag, konstaterer Gert Bonde Harup.

Relateret indhold