AARHUS: Anlægsgartnerne og betonfolkene satte for en måneds tid siden gang i arbejdet med at anlægge en ny legeplads i Botanisk Have i Aarhus. Støbningen og dekorationen af betonelementerne var i fuld gang under den bagende eftermiddagssol i haven, da Grøn Teknik besøgte pladsen under hedebølgens første dag.
Opgaven blev udbudt af Aarhus Kommune, og den udføres af HedeDanmark i samarbejde med HAGS, der leverer alle redskaberne.
Projektet får udover klassiske legepladselementer også svævebane, trampoliner og en 50 kvadratmeter stor vandtrappe i det 3.000 kvadratmeter store område.
Naturens elementer inkluderet
Vandtrappen er udformet af kunstneren Flemming Rasmussen, der også har tegnet en 25 meter lang betonbænk ved legepladsen.
– Vi har i udviklingen og planlægningen af det nye område i samråd med Aarhus Kommune og HAGS lagt vægt på at inkludere naturens elementer i legen, fortæller landskabsarkitekt Lene Lunghøj, HedeDanmark.
Vandelementet bliver udformet med sving og former, der indbyder til ophold.
– Og så bliver det lavet, så man kan regulere vandmængden i forhold til behov – alt efter hvor meget det bliver brugt, siger landskabsarkitekten til Dagens Byggeri.
Hos Aarhus Kommune ser man meget frem til at kunne tilbyde byens borgere det nye område i løbet af september.
– Jeg har længe ønsket mig en vandlegeplads i Aarhus. Vi kan jo se, hvor vilde børnene er med springvandet på Havnepladsen, så jeg er sikker på, at vandlegen i kombination med de øvrige legeredskaber og ikke mindst beliggenheden i Botanisk have bliver et hit, siger Hans Henrik Rasmussen, som er driftsansvarlig for kommunens legepladser i byens parker.
Tilgængeligheden i højsædet
HedeDanmarks egen afdeling for kreative uderum har arbejdet sammen med specialisterne i uderumsudstyr i virksomheden HAGS om at udtænke planen for legelandskabet.
– Vi leverer blandt andet en karrusel, hvor også kørestolsbrugere kan få en snurretur. Det store samlede legeredskab kan man bevæge sig under og i – også som kørestolsbruger – og vi har sørget for, at der er god plads omkring redskaberne til at komme rundt, siger projektleder Morten Groth fra HAGS.
I slutningen af september forventes hele herligheden at være klar til aarhusianerne.