Dansk arkitektur fremvises i Canada

Kronprinsen åbnede udstilling med 3XN i Toronto.
Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik blev vist rundt i udstillingen af grundlægger og kreativ direktør fra 3XN Kim Herforth Nielsen. Pressefoto.
Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik blev vist rundt i udstillingen af grundlægger og kreativ direktør fra 3XN Kim Herforth Nielsen. Pressefoto.

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik åbnede mandag aften lokal tid arkitekturudstillingen ‘Waterfront Architecture: Placemaking and Context’ i Toronto, danske 3XNs første soloudstilling i Nordamerika.

Udstillingen viser en række byggerier rundt omkring i verden, som alle har det til fælles, at de ligger ved havnefronten og er tegnet af 3XN. Tegnestuen har de seneste år vundet en række projekter i Toronto, og har fire bygninger undervejs i byens attraktive havnefrontkvarter ‘Bayside’.

– Vi værdsætter Hans Kongelige Højhed Kronprinsens interesse for arkitektur, og glæder os over hans store indsats for at skabe opmærksomhed om dansk arkitektur internationalt. Vi kan mærke at det har enorm betydning ikke blot for 3XN, men for dansk arkitektur i det hele taget. Og det var en stor ære og fornøjelse at få mulighed for at vise Kronprinsen rundt i udstillingen med vores bygninger, siger Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreativ direktør for 3XN.

Helt naturligt

I havnebyer verden over er havnefronten blevet de mest eftertragtede og værdifulde områder i byen. For at sikre en god transformation af disse attraktive områder, er det afgørende at skabe den rette dynamik mellem bygninger, beboere, besøgende, infrastruktur og vandet.

– Vi kommer fra et land omgivet af hav, vores kontor ligger bogstavelig talt i vandkanten og op mod halvdelen af 3XNs bygninger er placeret i nærheden af vand. Derfor forekom det helt naturligt at vi skulle lave en udstilling, hvor vi kan dele vores erfaringer med at bygge ved vandet, fortæller Kim Herforth Nielsen.

Relateret indhold