Arkitekterne ved Cebra har forsøgt at vise vind- og vandstrømmenes hvirvler med den facade, de tegnede til Experimentarium. Det har nu indbragt dem en prestigefyldt facadepris, skriver de i en pressemeddelelse.
Experimentariet blev i første omgang opført i 1990, men blev i slutningen af 2016 og til januar 2017 blev det ud- og ombygget, og det var her Cebra kom ind i billedet.
– Allerede før gæsten træder ind i Experimentariums forunderlige univers af inspirerende udstillinger og sanseligt udfordrende arkitektur slår vi den eksperimenterende tone an. Vores mål er, at facaden formidler Experimentariums indhold på en måde, der vækker nysgerrighed og undren, siger Kolja Nielsen, der er arkitekt og en af de tre stiftere af Cebra.
Vind- og vandstrømme som facadefortælling
Experimentarium og den nye tilbygning består af en række stablede bokse, som forskyder sig fra den eksisterende teglstensbase. Og netop disse bokse er beklædt med en let facade af perforerede aluminiumsplader, der står i flot kontrast til basen, hvor den eksisterende tegl er bevaret og understreger mødet mellem nyt og gammelt.
Samtidig danner de perforerede facadeplader et mønster, der illustrerer hvordan vind- og vandstrømme påvirkes, når de møder modstand. En fortælling fra naturvidenskabens verden, som er en del af det indhold, som Experimentarium siden januar 2017 har formidlet i deres totalombyggede science center i Hellerup.
Konstruktionen af lette aluminiumspaneler gjorde det muligt at designe et mønster, hvor omfanget af perforeringer er nøje tilpasset de bagvedliggende funktioner, skriver Cebra.