CASA vinder totalentreprisen på gigantisk lager- og logistikbyggeri

Efter endt udbudsproces er totalentreprisen på 60.000 kvm lagerbyggeri i Taulov Dry Port tildelt totalentreprenørselskabet CASA. Den samlede investering ligger på 420 mio. kr.
Taulov Dry Port har siden 2017 opført 95.000 m2 lager- og logistikdomiciler, der er udlejet som skræddersyede domicil- eller lagerløsninger. Nu lægges 60.000 m2 lager- og logistikbyggeri til den samlede lagerkapacitet. Pressefoto
Taulov Dry Port har siden 2017 opført 95.000 m2 lager- og logistikdomiciler, der er udlejet som skræddersyede domicil- eller lagerløsninger. Nu lægges 60.000 m2 lager- og logistikbyggeri til den samlede lagerkapacitet. Pressefoto

Bygherrerne bag det store projekt er joint-venture partnerne ADP og PFA, som i løbet af de senere år har kastet milliardinvesteringer i lager- og logistikejendomme i Taulov Dry Port. De første 95.000 m2 er opført som skræddersyede virksomhedsdomiciler til lager og logistik eller som generiske lagerejendomme, der er udlejet til nogle af Danmarks største retail- og logistikvirksomheder som bl.a. Salling Group, Uniscrap og DLG.

Den næste etape på 60.000 m2 bliver et af de største byggerier i Danmark inden for lager og logistik og vil efter planen stå klar fra starten af 2023.

Med en samlet længde på 600 meter, en indvendig bygningshøjde på 12,5 meter samt en facadehøjde på 16-17 meter bliver det store lager- og logistikbyggeri en markant bygning i området. Lageret bliver sektionsopdelt i enheder á ca. 5.000 m2 med 9 porte pr. enhed. Dermed får de kommende lejere mulighed for indretning med pallereoler, automatisk sortering og optimale faciliteter til både vareindlevering og -forsendelse.

– Her er tale om et lager- og logistikbyggeri af absolut højeste kvalitet og tilmed med bæredygtige løsninger indtænkt, siger Torben Modvig, CEO i CASA.

CEO i Taulov Dry Port, Jesper Gemmer, tilføjer:

– Behovet for en effektiv logistikkæde, varelagre placeret tættere på hjemlige markeder og ønsker til et lavere klimaaftryk i transport- og logistikkæden har aldrig været større hos virksomheder og transportører. Derfor er timingen af vores næste store byggeri afgørende, siger Jesper Gemmer, der allerede mærker stor interesse for lagerkonceptet og derfor forventer hurtig udlejning

Går efter grønne løsninger

Udover tilbuddet om fleksible løsninger, har Taulov Dry Port også en stor ambition om at udvikle grønne løsninger til kunderne.

– Vi kommer til at videreudvikle vores i forvejen attraktive servicekoncept med bæredygtige løsninger. Vi er i samarbejde med Fredericia Kommune og Energiselskabet EWII i gang med udviklingen af et energifællesskab, så vi i fremtiden kan tilbyde vores lejere grøn strøm til en attraktiv pris. Derudover kommer vi også på sigt til at tilbyde vores kunder, at de kan tanke grønne drivmidler i området, slutter Jesper Gemmer.

Relateret indhold