Taasinge Elementer på endnu et opkøb

Virksomheden har købt 75 procent af aktierne i førende norsk producent af præfabrikerede facadeelementer. Købet forventes at skabe nye arbejdspladser i Danmark.
RVT udfører mange specielle projekter og har netop nu leverancen af dæk- og facadeelementer til det berømte Mjøstårnet, der med 18 etager og en højde på 80 meter er verdens højeste træhus. Pressefoto.
RVT udfører mange specielle projekter og har netop nu leverancen af dæk- og facadeelementer til det berømte Mjøstårnet, der med 18 etager og en højde på 80 meter er verdens højeste træhus. Pressefoto.

Taasinge Elementer A/S, der er Danmarks ældste producent af præfabrikerede tag- og facadeelementer, har netop købt 75 procent af aktierne i den norske virksomhed RVT (Ringsaker Vegg- og Takelementer AS) i Brumunddal ved Hamar.

RVT er en førende norsk producent af præfabrikerede facadeelementer i træ og har således mange lighedspunkter med Taasinge Elementer. Den norske virksomhed beskæftiger 50 medarbejdere og omsætter årligt for omkring 80 millioner kroner.

– Der er i Norge et meget stort vækstpotentiale på markedet for præfabrikerede bygningselementer, og opkøbet er en vigtig del af vores strategi om at gøre Taasinge Elementer til en endnu større aktør på det nordiske marked. Vi får en perfekt strategisk platform at vokse fra på det norske marked, og vi vil kunne skabe en række synergieffekter mellem RVT og Taasinge Elementers øvrige aktiviteter, fortæller administrerende direktør Martin Tholstrup, Taasinge Elementer.

– RVT er i dag et stærkt brand på det norske marked og har en særlig kompetence på det område, vi kan kalde “den udvendige færdiggørelse”. Altså den afsluttende beklædning af bygningselementerne. RVT udfører mange specielle projekter og har netop nu leverancen af dæk- og facadeelementer til det berømte Mjøstårnet, der med 18 etager og en højde på 80 meter er verdens højeste træhus.

– Vi kan supplere RVT med et bredere produktprogram, stor teknisk knowhow og stordriftsfordelene fra en større organisation. Og ikke mindst kan vi understøtte væksten hos RVT med konkurrencedygtig produktionskapacitet fra vores tre produktionsenheder i Danmark samt fra fabrikken i Letland. Vi har derfor en klar forventning om, at investeringen i Norge også vil skabe nye arbejdspladser i Danmark, fortæller Martin Tholstrup.

Tredje opkøb

Overtagelsen i Norge er det tredje strategiske opkøb af virksomheder, som Taasinge Elementer har foretaget inden for de seneste par måneder. I december blev elementafdelingen hos Ugilt Savværk i Nordjylland købt for at skabe ekstra produktionskapacitet og kortere fysisk afstand til det norske marked. I januar blev Nordic Build overtaget med henblik på at kunne tilbyde præfabrikerede bygningselementer i et uorganisk materiale, nemlig stål. På det norske marked er der store fremtidsmuligheder i præfabrikerede løsninger med uorganiske materialer, fordi der er en større tradition for at bygge med uventilerede konstruktioner.

Taasinge Elementer beskæftiger i dag omkring 180 medarbejdere på de tre danske produktionsenheder på Tåsinge ved Svendborg, Hampen i Midtjylland og Ugilt i Nordjylland samt på fabrikken i Letland. Taasinge Elementer indgår i den store børsnoterede nordiske koncern, Nordic Waterproofing, der er en af de førende aktører på markedet for bygningsbeklædning og -tætning i Nordeuropa. Koncernen omfatter brands og varemærker som Phønix Tag Materialer, Mataki, Trebolit, Kerabit, Nortett, Seal Eco og SPT Painting.

Vi får en perfekt strategisk platform at vokse fra på det norske marked, og vi vil kunne skabe en række synergieffekter mellem RVT og Taasinge Elementers øvrige aktiviteter.

Relateret indhold