Stor dansk interesse for norsk byggemesse

Ti procent af udstillerne på årets udgave af Bygg Reis Deg vil komme fra Danmark.
Mange danske virksomhederne har fået øjnene op for eksportmulighederne til Norge. Illustration: Bygg Reis Deg.
Mange danske virksomhederne har fået øjnene op for eksportmulighederne til Norge. Illustration: Bygg Reis Deg.

Bygg Reis Deg er Norges største messe for produkter til byggebranchen. I år finder den sted i dagene 14.-17. oktober, og traditionen tro har messen en solid tiltrækningskraft på danske udstillere. Det norske medie Byggeindustrien skriver i dag, at den store danske interesse tydeligt vil kunne mærkes på den kommende messe. Således vil Danmark med ti procent af udstillerne være stærkest repræsenteret blandt de udenlandske indslag.

– Det er først og fremmest de små og mellemstore virksomheder, som melder sin interesse, siger eksportrådgiver Malthe Slemming ved Danmarks ambassade i Oslo ifølge Byggeindustrien.

Vi har altid haft god repræsentation fra Danmark, men nu registrerer vi en øget interesse fra helt nye danske udstillere.

Halvard Gavelstad{break}Administrerende direktør, Bygg Reis Deg AS

Han tilføjer, at Norge er et vigtigt land for mange danske virksomheder, som har fokus på eksport.

Dansk fællesstand

Den store danske interesse er i øvrigt noget, der vækker glæde hos administrerende direktør Halvard Gavelstad fra Bygg Reis Deg AS.

– Vi har altid haft god repræsentation fra Danmark, men nu registrerer vi en øget interesse fra helt nye danske udstillere, og det takket være den indsats, som ambassaden har iværksat, siger Halvard Gavelstad. Han regner med, at den samlende udenlandsandel vil nærme sig 30 procent – som ind til videre kommer fra 15 lande.

Center for Underleverandører (CFU) arrangerer som i 2013, i et samarbejde med Eksportrådet, en dansk fællesstand på 200 kvadratmeter på den norske byggemesse. Standen ligger i hal D og indeholder plads til i alt 17 virksomheder. På den danske ambassades hjemmeside kan man i øvrigt læse, at der kun er få ledige pladser tilbage på fællesstanden.

Relateret indhold