Nye formfaste profiler giver trælofter uden knaster

Huntonit-lofter af træ har samme udseende som profilbrædder, men panelerne er formstabile og knastfri.
Efter fire gange vandbaseret maling og en gang vandbaseret lak afgiver de nye lofter ikke nogen gasarter efter opsætning i boligen. Pressefoto.
Efter fire gange vandbaseret maling og en gang vandbaseret lak afgiver de nye lofter ikke nogen gasarter efter opsætning i boligen. Pressefoto.

Nu kan trælofter fås i en kvalitet helt fri for knaster, der trænger igennem eller giver gulnede pletter. Samtidig holder træet sin form helt uden at bue, vride eller slå sig, uanset temperatur eller luftfugtighed.

Sådan beskriver Huntonit fordelene ved sine nye panellofter, der produceres i en særlig proces, hvor træet først skilles ad til fibre og derefter samles igen under højt tryk.

– Hele forarbejdningen er naturlig. Træet er fra PEFC-certificerede skovbrug i Norge, og fibrene presses sammen til paneler, der har samme udseende som et almindeligt 5 tommers profilbræt. Panelerne bindes sammen af stoffet Lignin, der findes naturligt i træet, så de er fri for lim og andre tilsætningsstoffer, siger Per Nielsen fra A. Rindom, der markedsfører lofterne i Danmark.

Sundt indeklima

Panelerne får ifølge Huntonit en finish, der sikrer et rent og sundt indeklima. Efter fire gange vandbaseret maling og en gang vandbaseret lak afgiver de i modsætning til almindeligt træ ikke nogen gasarter efter opsætning i boligen.

Det har blandt andet givet Huntonit-panelerne Dansk Indeklima Mærkning i bedste klasse hos Teknologisk Institut og en anbefaling fra NAF, der er Norges Astma og Allergiforbund.

Holder formen

Lofter af profilbrædder kan ifølge Huntonit ændre sig, fordi træet efter nogen tid begynder at bue, vride eller slå sig. Det gør Huntonit-trælofter ikke – dels fordi de er fremstillet af hårdt sammenpressede træfibre, dels fordi panelerne er markant tungere.

– Den høje formstabilitet skyldes blandt andet densiteten på 900 kg/m3, hvor et almindeligt profilbræt ligger på cirka 600 kg/m3. Så når man har sat loftet op i sin bolig, ændrer det sig ikke, som træ ellers kan gøre, når man for eksempel skruer op for varmen, siger Per Nielsen.

Huntonit-lofterne forhandles af byggemarkeder over hele landet, blandt andet XL Byg, Bygma, Stark og Bauhaus.

Huntonits trælofter buer, vrider eller slår sig ikke. Pressefoto.
Huntonits trælofter buer, vrider eller slår sig ikke. Pressefoto.

Relateret indhold