Tillykke: Jyothsna er Årets Unge Rådgiver 2023

Jyothsna Amrith vinder den prestigefyldt ingeniør- og rådgiverpris for unge rådgivere foran et stærkt finalefelt - for sin imponerende karriere med spor- og jernbaneprojekter over hele verden.
I et stærkt finalefelt, var det 34-årige Jyothsna Amrith fra Atkins, der løb med FRI's hæderspris til unge rådgivere.
I et stærkt finalefelt, var det 34-årige Jyothsna Amrith fra Atkins, der løb med FRI's hæderspris til unge rådgivere.

Årets Unge Rådgiver 2023

  • Siden 2009 har Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, hvert år kåret årets unge FRI-rådgiver.
  • En rådgivende ingeniør på max 35 år, der er ansat i en af foreningens medlemsvirksomheder, og som har udrettet noget ekstraordinært via sit talent og arbejdsindsats.
  • Dommerkomiteen:
  • – FRI’s formand Christian Listov-Saabye (MOE).
  • – FRI’s 1. næstformand Eva Rindom, (Atkins Danmark).
  • – FRI’s adm. direktør Henrik Garver.
  • – Repræsentant for KTC’s Faggruppe for Ledelse: Christian Sabber, (Plan, Byg og Miljø i Kalundborg Kommune).
  • – Repræsentant for FRI Young Professionals: Katrine Pugdal Moshage (ABC – Rådgivende Ingeniører A/S).

Finalefeltet var skarpt, men det var Jyothsna Amrith, der trak det længste strå i 2023-udgaven af FRI’s store talentkonkurrence: Årets Unge Rådgiver.

Den 34-årige rådgiver arbejder for Atkins Danmark. Hun er specialist i skinneprojekter og involveret i en række store projekter med jernbane, letbane og metro rundt om i verden.

Hun får blandt andet prisen på baggrund af sit arbejde med udbygningen af Bybanen i Bergen og Jakarta Mass Rapid Transit i Jakarta, Indonesien.

Fagligt ekstremt dygtig og innovativ

I motivationen for kåringen af Jyothsna lyder det, at hun er “fagligt ekstremt dygtig og innovativ, i kombination med en virkelig god kunde-, proces- og forretningsforståelse. De elementer, sat sammen med et virkeligt imponerende CV, gør Jyothsna til den oplagte vinder af prisen som Årets Unge FRI Rådgiver 2023“.

Jyothsna var nomineret for sit arbejde på bybanen i Bergen og Jakarta Mass Rapid Transit i Indonesien - en fantastisk kollega og samarbejdspartner, lyder det fra hendes chef, Peter Lassen Skrubbeltrang, i Atkins Danmark.
Jyothsna var nomineret for sit arbejde på bybanen i Bergen og Jakarta Mass Rapid Transit i Indonesien – en fantastisk kollega og samarbejdspartner, lyder det fra hendes chef, Peter Lassen Skrubbeltrang, i Atkins Danmark.

– Jyothsna har virkelig vist, hvordan en ung rådgiver med stærk teknisk indsigt, god procesforståelse og god forståelse af kundens udfordringer og behov kan skabe løsninger, der gør en forskel, siger Henrik Garver, adm. direktør i FRI.

Han var selv en del af dommerkomiteen for den anerkendte branchepris, og han ser hende som et forbillede for andre unge rådgivere og ingeniører.

– Hun har en stærkt professionel tilgang til de opgaver, hun har haft ansvaret for, og et kæmpe drive for at finde de bedste løsninger for kunden, og for det samfund som projektet realiseres i – samtidig formår hun at tænke i udvikling af forretningsprocesser, eksempelvis hvordan en global organisation som Atkins kan bringe de rigtige kompetencer i spil til de konkrete projekter, uddyber Henrik Garver.

– Jyothsna demonstrerer derfor i praksis, at hun har den komplette palette af kompetencer der skal til, for at være et fyrtårn og et forbillede.

… så velfortjent og fremtiden er stor

Også Jyothsnas leder, Peter Lassen Skrubbeltrang, afdelingschef for spor og anlæg i Atkins Danmark ser en stor fremtid for hende:

– Vi er utrolig stolte af Jyothsna og meget glade på hendes vegne. Udover at være dygtig til sit arbejde er hun også en fantastisk kollega og samarbejdspartner. Det er så velfortjent, at hun vinder titlen som Årets unge FRI rådgiver 2023, siger han.

Jyothsna startede karrireren i Atkins Indien, og hun har i flere år fungeret som kontaktflade mellem den indiske og den danske afdeling. I perioder har hun sideløbende været udlånt til Atkins Norge, hvor hun har arbejdet på bybanen i Bergen.

Dagens Byggeri har fulgt Årets Unge Rådgiver-konkurrencen og bragt artikler om alle finalisterne. Dem kan du læse her:

– Mads Holten Rasmussen (34), Udviklingschef hos NIRAS i Allerød.

– Camilla Tang (32), Specialist indenfor avanceret vandbehandling og vandkemi hos NIRAS i Allerød.

Kasper Bach Johannsen (33), Specialist og projektleder indenfor Energidesign, Bæredygtighed & Indeklima hos MOE i Aarhus.

Michelle Kühl (30), Projektleder hos COWI i Lyngby.

Det er virksomhederne, som kandidaterne er ansat i, der nominerer dem, og en dommerkomité sammensat af erfarne branchefolk og kunder, herunder repræsentanter fra FRI’s bestyrelse og foreningens ‘Young Professionals’ advisory board, der udvælger de fem finalister i konkurrencen om årets pris.

Alle fem finalister indstilles til den europæiske konkurrence EFCA Future Leader of the Year 2023.

Vinderen Jyothsna Amrith får desuden sponsoreret et internationalt undervisningsforløb, der kvalificerer til FIDIC’s Future Leaders Management Certificate.

Relateret indhold