De nominerede til Byggeriets Klimapriser gør byggeriet bedre

Byggeri-messen i Fredericia Messecenter er udskudt til 2023, men nomineringerne til Byggeriets Klimapriser 2022 er alligevel faldet på plads. Danske Byggecentre, der uddeler priserne, kalder niveauet 'imponerende'
Ambitionerne hos byggeriets leverandører fortsætter med at imponere, lyder det fra Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre, der uddeler Byggeriets Klimapriser 2022.
Ambitionerne hos byggeriets leverandører fortsætter med at imponere, lyder det fra Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre, der uddeler Byggeriets Klimapriser 2022.

Byggeriets Klimapriser blev sidste gang uddelt i 2020, hvor Byggeri-messen blev aflyst på grund af Covid-19 kort før start, og skulle egentlig have været uddelt i forbindelse med Byggeri’22 i Fredericia. Denne messe er imidlertid også udskudt grundet Covid-19 – dog kun til 2023.

Men det er for længe at vente med at uddele priserne, mener arrangørerne af Byggeri-messen, Danske Byggecentre, der har besluttet at uddele Byggeriets Klimapriser i foråret i år.

– Udviklingen går hurtigt inden for byggeriet, så vi valgte ikke at udskyde prisuddelingen endnu et år, når vi nu kan uddele dem. Så vi har fået indstillinger ind, nomineret de bedste og uddeler priserne i år, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre.

26 produkter og løsninger udpeget

Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser har udpeget 26 produkter og løsninger fra forskellige leverandører, der skal dyste om de fire priser: Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpris.

– Ambitionerne hos byggeriets leverandører fortsætter med at imponere. Er der skeptikere, der ikke mener, at innovation bringer os videre ift. at gøre byggeriet både mere bæredygtigt, mere klimavenligt og mere arbejdsvenligt, bør de læse nomineringerne til Byggeriets Klimapriser 2022, lyder det fra Palle Thomsen.

– De nominerede virksomheder er – med deres fokus og nytænkning – simpelthen med til at rykke grundlæggende på byggeriets miljø- og klimabelastning. Fordi de innoverer helt ind i kernen af byggeriet. Helt ind i de produkter og processer der leveres og anvendes direkte i byggeriet, tilføjer han.

Byggeriets Klimapris

I kategorien er otte virksomheder nominerede for deres indsats. Her finder man bl.a. investeringer, der væsentligt reducerer CO2-udledningen fra transport og produktion, fliseklæber med CO2-reduceret cement samt lim lavet af genanvendt materiale.

De nominerede er:

Daloc Danmark

Superwood

Alfix

Egernsund Weinberger

Saint-Gobain Danmark

Soudal

Troldtekt

Aalborg Portland.

Byggeriets Energipris

I kategorien er fire virksomheder nominerede for deres indsats. Her finder man et digitalt låsesystem uden CO2-aftryk fra batterier eller strøm, en energisparende ledhejseport, skift fra PE til armeret dampspærre i husbyggeri samt et specialprodukt til rørisolering.

De nominerede er:

Assa Abloy Opening Solutions Denmark

Hörmann Danmark

BetaPack

Kingspan Insulation.

Byggeriets Miljøpris

I kategorien er ni produkter og løsninger nominerede. Her finder man bl.a. arbejdstøj lavet af fibre, der er udvundet af bl.a. plastikflasker, injektionsmørtel uden peroxider, ftalatfri akrylfugemasse og en strategisk satsning på at være specialist i radonsikring.

De nominerede er:

F. Engel

fischer

Frøslev Træ

Jackon Danmark

Svalk Handel

Wedi

Dana Lim

Alfix.

Byggeriets Arbejdsmiljøpris

I kategorien Byggeriets Arbejdsmiljø, der blev introduceret i 2020, er fem virksomheder nominerede. Her finder man bl.a. betontagsten, der er hele 25 % lettere end de klassiske, knæbeskyttere der mindsker arbejdsskader ved at flytte vægten til skinnebenene, en dør- og vinduesløfter der afhjælper tunge løft ved isætning, samt betonplader hvor vægten er reduceret med 50 kg pr kubikmeter.

De nominerede er:

BMI Group Danmark

iTools

MC-Bauchemie Danmark

TimTool

Xella Danmark.

Flere af de nominerede har været nomineret til – eller har vundet – en af klimapriserne før. Se her, hvem der vandt i 2020.

Relateret indhold