Nu åbnes der op for million-pulje til energiprojekter

Fra på mandag og en uge frem kan der søges om de første 150 mio. kroner fra en pulje på i alt 295 mio. kroner, der er afsat til, at kommuner og regioner skal sætte skub i energirenoveringer og digitale projekter.
For at sikre størst mulige energibesparelser er tilskuddene målrettet bygninger med energimærke D, E, F eller G.
For at sikre størst mulige energibesparelser er tilskuddene målrettet bygninger med energimærke D, E, F eller G.

Det anslås, at op mod 70 % af de offentlige bygninger har et energimærke D, E, F eller G, som er i den laveste ende af skalaen, og det er skidt for både klimaet, energiregningen og indeklimaet.

Derfor åbner Energistyrelsen på mandag den 1. november for ansøgninger til en ny tilskudspulje til energiforbedringer og digitale løsninger i regionale og kommunale bygninger.

Læs også: Fjernvarmenettet udbygges i Vejle-bydel

Det kan for eksempel være, at skolen trænger til en varmepumpe, at biblioteket skal efterisoleres, eller at rådhuset eller hospitalet har brug for intelligent styring og optimering af energiforbruget.

– Det giver mening hele vejen rundt, når de utætte vinduer i den lokale skole bliver skiftet ud med nye. Indeklimaet bliver bedre, og der er besparelser at hente på både varmeregningen og CO2-udledningen, siger klimaminister Dan Jørgensen og uddyber:

– At bruge mindre energi handler også om at bruge energien rigtigt, og derfor er det samtidig vigtigt, at kommunerne og regionerne også får bedre redskaber til digitalt at overvåge og optimere energiforbruget. Med et grønt tilskud i hånden får de derfor nu en hjælpende hånd, så der kan sættes gang i flere af de grønne projekter, der kommer både borgere og klimaet til gode.

Tilskud til digitale løsninger og software

Gennem puljen kan den enkelte kommune eller region få et tilskud, der svarer til 30 % af prisen for de grønne projekter, der er meldt ind og godkendt. Hver kommune eller region kan maksimalt få et tilskud på fem mio. kroner fra puljen.

Der kan både søges om tilskud til energirenoveringsprojekter som for eksempel nye vinduer eller konvertering til varmepumper. Det er også muligt at søge om tilskud til digitale løsninger og software, der kan overvåge og optimere energiforbruget i de offentlige bygninger, ligesom der også gives tilskud til undervisning i energirigtig drift.

For at sikre størst mulige energibesparelser er tilskuddene målrettet bygninger med energimærke D, E, F eller G.

Den grønne puljes 150 mio. kroner i 2021 følges op af yderligere 145 mio. kroner i 2022.

Relateret indhold