Hypet el-pickup kommer ikke til Europa

Tesla-boss Elon Musk slår fast, at man ikke skal regne med den meget omtalte Cybertruck i Europa. Den er ikke sikker nok, siger han.
Flere medier kunne i juni berette, at en der angiveligt er forudbestilt intet mindre end 650.000 Cybertrucks på verdensplan. Pressefoto: Tesla.
Flere medier kunne i juni berette, at en der angiveligt er forudbestilt intet mindre end 650.000 Cybertrucks på verdensplan. Pressefoto: Tesla.

Hvis man har drømt om en Tesla som firmaslæde, hvor der også er lidt plads til at smide materialer eller byggeaffald i, blev man måske lidt glad i november sidste år. Her præsenterede Tesla-spidsen Elon Musk den amerikanske elbilsproducents første pickup, den meget omtalte Cybertruck.

Men nu bliver drømmer igen slået i stykker. Det skriver eb.dk.

I den hurtigste udgave, rykker pickup'en Cybertruck fra 0-100 km/t på lige under tre sekunder. Pressefoto: Tesla.
I den hurtigste udgave, rykker pickup’en Cybertruck fra 0-100 km/t på lige under tre sekunder. Pressefoto: Tesla.

For den karakteristiske bil bliver nemlig ikke lanceret i EU. Det siger Elon Musk selv i et interview.

– Vi har besluttet ikke at bygge Cybertruck til alle markeder. Som det ser ud nu, klarer den meget få af EU’s regler, siger Elon Musk i interviewet.

Ifølge Ekstrabladet, skulle det blandt andet være bilens meget kantede form, som tilmed er udført i rustfrit stål. Bløde trafikanter står nemlig højere i sikkerhedskravene i Europa, end det for eksempel gør i Guds eget land.

Elon Musk håber dog, at Tesla i fremtiden kan introducere en mindre version i Europa, skriver Ekstrabladet.

Relateret indhold