YX Erhverv er klar med levering af HVO til kunders egen tank

Lysten til at nedbringe køretøjers CO2-aftryk kan mærkes hos YX Erhverv, som nu tilbyder et bæredygtigt dieselalternativ til erhvervskunder med egen tank.
Vi kan mærke, at flere og flere virksomheder kigger på deres CO2-aftryk, siger Michael B. Hansen. Foto: YX Erhverv.
Vi kan mærke, at flere og flere virksomheder kigger på deres CO2-aftryk, siger Michael B. Hansen. Foto: YX Erhverv.

Om YX Erhverv

  • YX Erhverv har specialiseret sig i olie til erhverv (bulk) og transport (YX Truck).
  • De er en del af YX Danmark A/S, som desuden består af YX Landbrug og YX Fyringsolie.
  • YX Danmark A/S er en del af Reitangruppen, som desuden ejer Uno-X, Rema 1000 og 7-Eleven.

YX Erhverv er fra starten af juni klar til at levere HVO til erhvervskunder med egen tank. Det sker efter stigende interesse og flere positive tilbagemeldinger fra kunder, skriver brændstofleverandøren i en meddelelse.

Bio100 HVO Diesel er et bæredygtigt brændstof, som kan give CO2-besparelse på op til 90 procent i forhold til fossil diesel. Det er baseret på 100 procent fornybart og biologisk råmateriale såsom vegetabilske olier, animalsk fedt eller restprodukter fra skov- og fødevareindustrien. Dog ikke palmeolie, som YX Erhverv har fravalgt, fordi skovrydning ofte er gået forud for palmeolie-produktion.

– Vores kunder har taget godt imod HVO, siden vi introducerede det på vores truckanlæg i Ishøj som de første i Danmark i november 2019. Vi kan mærke, at flere og flere virksomheder kigger på deres CO2-aftryk, og hvad de kan gøre for at reducere CO2-udledningen, siger Michael B. Hansen, COO hos YX Erhverv.

Leverandøren oplyser, at der allerede er indgået aftaler til en række kunder med egen tank inden for erhverv, transport og industri.

Og ifølge Michael B. Hansen er der klimabesparelser at hente.

– HVO fremmer desuden sundheden på byggepladsen, eller mens du kører på vejene, da det reducerer uønskede røggasser i udstødningen og mindsker andelen af sundhedsskadelige partikler med op til 33 procent.

Relateret indhold