AP Ejendomme henter ny bæredygtighedsgeneral i egne rækker

Projektchef Morten Leen er udnævnt til Chief Sustainability Officer (CSO) i AP Ejendomme, der dermed får en fast ankermand for arbejdet med den grønne omstilling.
Morten Leen har arbejdet som projektchef i AP Ejendomme siden 2018. Som nyudnævnt Chief Sustainability Officer vil han gå forrest i arbejde med den grønne omstilling i selskabets projekter.
Morten Leen har arbejdet som projektchef i AP Ejendomme siden 2018. Som nyudnævnt Chief Sustainability Officer vil han gå forrest i arbejde med den grønne omstilling i selskabets projekter.

Gennem de seneste år har AP Pension og datterselskabet AP Ejendomme intensiveret arbejdet med at fremme den grønne omstilling. Nu bliver farten sat yderligere op med udnævnelsen af Morten Leen til Chief Sustainability Officer.

Dermed bliver AP Ejendommes arbejde med den grønne omstilling i projekter forankret under Morten Leen, der har været projektchef i selskabet siden 2018.

Adm. direktør i AP Pensions datterselskab AP Ejendomme, Peter Olsson, ser det som et naturligt skridt, at selskabet har en fast ankermand til at stå for yderligere udvikling af arbejdet med den grønne omstilling.

– Tilgangen til arbejdet med den grønne omstilling er et konkurrenceparameter i branchen, som kan betyde forskellen på, om du vinder et projekt eller ej. Vi er med helt fremme på det parameter, men for at stå endnu stærkere i konkurrencen, ser vi det som et naturligt tiltag, at vi forankrer vores arbejde med den grønne omstilling hos en person, som kan dedikere en stor del af sin arbejdstid med området, siger han.

Løfter barren

Morten Leen, der har en baggrund som jurist og siden advokat, glæder sig over, at han fremover kan bruge endnu mere tid på arbejdet med den grønne omstilling.

– I AP Ejendomme har vi gennem de seneste år været særdeles toneangivende i arbejdet med at fremme den grønne omstilling inden for byggeriet. Vi har sat flere projekter i gang, som kan være med til at sætte nye standarder for, hvordan vi herhjemme kan arbejde med den grønne omstilling i branchen. Men vi vil fortsat gerne udvikle os og præge byggesektoren, så vi hele tiden løfter barren for, hvordan byggesektoren kan blive en del af løsningen, når vi taler om de planetære grænser og absolut bæredygtighed, siger Morten Leen og tilføjer:

– Det er et område, som vores kunder og samarbejdspartnere vægter ekstremt højt. Den grønne dagsorden er et område, som er bydende nødvendigt at arbejde særdeles seriøst med, hvis vi i fællesskab skal nå målet om klimaneutralitet i 2050, siger den nyudnævnte CSO, der siden 2018 har været projektchef i AP Ejendomme.

Stor viden

Peter Olsson glæder sig over, at han har kunnet finde denne person i egne rækker.

– Morten Leen har en ubestridelig stor viden om hele arbejdet med den grønne omstilling inden for byggeriet. Samtidig har han med sin passion for området allerede været med til at gøre en stor forskel i den tilgang, som vi i AP Ejendomme arbejder med den grønne omstilling på i vores projekter. Når vi har ekspertisen på netop dette område i egne rækker, så er det naturligt, at vi benytter os af det, siger han.

Relateret indhold