Morgengymnastik og flere kvinder hos CG Jensen

Dagens Byggeri har bedt en række af branchens fremtrædende aktører om at se tilbage på 2019 - og frem mod 2020. I dag administrerende direktør Michael S. Larsen, CG Jensen.
Administrerende direktør Michael S. Larsen, CG Jensen. Pressefoto.
Administrerende direktør Michael S. Larsen, CG Jensen. Pressefoto.

Hvad har for dig og din virksomhed kendetegnet 2019?

2019 har været et spændende år, hvor det er lykkedes os at opretholde en fornuftig produktion på trods af et nedadgående boligmarked og et anlægsmarked, der ikke rigtig er kommet i gang.

Erhvervsdelen har også været sat i bero – formentlig på grund af eksterne forhold som brexit og den verserende handelskrig mellem Kina og USA.

2019 har også været et år, hvor vi i endnu højere grad har fokuseret på diversitet, bæredygtighed og arbejdsmiljø. For os er det altafgørende, at vi bliver ved med at udvikle os.

Har enkeltstående begivenheder haft særlig betydning?

På tilbudssiden har vi været med i de store rammeudbud til KAB og FSB. Vi har været med i udbud før, men ikke i det her omfang, så det har været nyt for os. Samtidig har der været relativt store havneudbud, som lidt atypisk er kommet i nogle store klumper.

Som nævnt har 2019 været et år, hvor vi i høj grad har fokuseret på bæredygtighed. Flere steder i organisationen taler vi om bæredygtig beton – og vi glæder os over at være med i både Bæredygtig Beton Initiativ og regeringens klimapartnerskaber, hvor vi er med til at finde løsninger på at mindske CO2 udledningen og gøre byggeriet grønnere.

Vi har også haft fokus på at styrke diversiteten i vores virksomhed. Vi tror på, at vi kan komme længere, når vi arbejder på tværs af køn og etnicitet, da vi arbejder forskelligt og supplerer hinanden godt.

I løbet af de sidste par år har vi fået flere kvinder på alle niveauer i virksomheden – fra formænd og lærlinge til projektchefer og projekt- og byggeledere, og det har været vigtigt for os at fortsætte denne indsats, da det bringer fornyelse og ny arbejdskraft ind i en ellers mandsdomineret, grå branche, der i øvrigt mangler hænder. Vi er simpelthen for få gråhårede, midaldrende mænd til at udbygge og udvikle vores samfund.

Endelig vil jeg nævne, at vi er begyndt at indføre morgengymnastik i vores skurvogne som et led i vores arbejdsmiljøindsats. Det gør vi for at mindske skader og øge det sociale fællesskab, og det har fungeret rigtig godt.

Hvilke forventninger har du til 2020?

Jeg tror, vi vil se boligmarkedet falde endnu mere. Jeg håber, at erhvervsdelen til gengæld vil komme i gang igen – og der vil vi holde øje med udviklingen inden for handelskrigen og brexit. Endelig forventer jeg, at politikerne kommer med en langsigtet infrastruktur-plan, så vi igen kan få gang i anlægsmarkedet.

I CG Jensen vil vi fortsat fokusere på bæredygtighed, diversitet og arbejdsmiljø – samt andre gode tiltag, der kan være med til at udvikle os. Tiden ændrer sig, og vi skal følge med.

Relateret indhold