Byggeboss identificerer fremtidens to største udfordringer

Claus Bering, der er direktør i CRH Concrete og formand for Dansk Byggeri, ønsker, at branchen bliver bedre til at sikre medarbejderne og komme klimaudfordringen i forkøbet.
Claus Bering er formand for Dansk Byggeri og direktør i betonvirksomheden CRH Concrete. Foto: Thøger Raun.
Claus Bering er formand for Dansk Byggeri og direktør i betonvirksomheden CRH Concrete. Foto: Thøger Raun.

Der er især to udfordringer for byggeriet i de kommende år. I hvert fald om man spørger Claus Bering, der er formand for Dansk Byggeri og direktør i betonvirksomheden CRH Concrete.

På konferencen “Hvordan tegner fremtidens byggeri sig – set fra direktørstolen?” arrangeret af Dahl Advokater i Aarhus tirsdag, identificerede han arbejdsmiljøet og byggeriets CO2-udledning, som de to vigtigste emner, der skal håndteres. Det blev blandt andet begrundet med, at det ikke umiddelbart ser ud som om, at det bliver bedre – især på ulykkesfronten.

– De seneste fem år er det ikke gået i den rigtige retning. Hvis det ikke er gået tilbage, så er det i hvert fald stået stille, og det er ikke godt nok, lød det fra Claus Bering, som præsenterede en god håndfuld tips til, hvordan man forbedrer sikkerheden på byggepladsen.

Blandt andet bør ledelsen gå forrest, sagde han. Medarbejderne skal opleve, at virksomhedstoppen føler, at der er noget på spil. Samtidig skal man lære af sine fejl. Det har man gjort hos CRH Concrete, hvor der for kun 10 dage siden var en ulykke i montageafdelingen grundet en defekt afdækningsplade.

– Vi arbejder hårdt på at finde ud af, hvad der gik galt, så vi kan undgå den situation en anden gang. Samtidig skal vi dele viden, så andre afdelinger kan lære af dyrekøbte erfaringer, lød det fra Claus Bering.

Reklame for beton

Den anden store opgave bliver at italesætte og arbejde med klimaudfordringen.

Og i den forbindelse kommer det nok som en overraskelse for de færreste, at Claus Bering favoriserer beton. Direktøren havde medbragt samtlige de gode argumenter for byggematerialet på konferencen i Aarhus.

– Jeg plejer at sige, at beton er et socialt produkt. Man kan bygge sikre og sunde boliger af materialet. Det giver den højeste avance, og så belønner det bygherre med op til 150 års levetid. Men derfor skal vi blive stadigt bedre til at udvikle det i en grønnere retning, erklærede han fra talerstolen og understregede, at han selv med stor fornøjelse bor i et beton-byggeri i Københavns Nordhavn.

Dog skal man i hans branche hele tiden forbedre produktet.

– Vi skal hele tiden bruge mindre armering og slanke elementerne, sagde han blandt andet.

Relateret indhold