Ny digital platform for materialer til bæredygtigt byggeri

Efterspørgslen på bæredygtigt byggeri vokser disse år, og det samme gør behovet for hurtig adgang til at overskue og sammenligne forskellige produkters bæredygtige egenskaber. En ny onlineplatform skal løse den opgave.
En ny digital platform skal hjælpe med at finde bæredygtige materialer. Foto: Colourbox
En ny digital platform skal hjælpe med at finde bæredygtige materialer. Foto: Colourbox

Bygherrer, rådgivere, entreprenører, indkøbere og andre beslutningstagere, der gerne vil bygge bæredygtigt, har fået et nyt værktøj, hvor de kan finde og sammenligne bæredygtige byggevarer. På portalen P-BB.dk findes nu en database over produkter til netop bæredygtigt byggeri. Det skriver csr.dk.

Sitet er skabt af Molio – Byggeriets Videnscenter sammen med erhvervsnetværket MiljøForum Fyn og softwarevirksomheden Processio som en professionel vidensbase, der kan bidrage til at fremme bæredygtigheden i byggebranchen.

– Tiden er moden til at satse på en samlet produktdatabase, der hurtigt og nemt kan parre brugernes specifikke behov med de helt rigtige, bæredygtige produkter, siger direktør i Molio, Christian Lerche, og fortsætter:

– De senere år har der været forskellige tilløb til at få udviklet en fælles database a la den her, og vi mærker derfor stor interesse og opbakning i branchen blandt virksomheder, organisationer og netværk, der arbejder for udbredelsen af det bæredygtige byggeri.

Relateret indhold