Sætter biobaserede løsninger i spotlightet

Building Green har dedikeret en hel udstilling til leverandører af biobaserede materialer. Også på scenen Innovation Stage kan byggebranchen blive klogere på materialerne og få inspiration til nye måder at bygge på.
Kathryn Larsen fra Studio Kathryn Larsen, der bl.a. arbejder med mosfarve, vandfarve af søgræs og materialer produceret på tang, viser sine materialer frem på specialudstillingen Build Biobased.
Kathryn Larsen fra Studio Kathryn Larsen, der bl.a. arbejder med mosfarve, vandfarve af søgræs og materialer produceret på tang, viser sine materialer frem på specialudstillingen Build Biobased.

Vi står foran en klimakrise, og vi har mere end noget andet brug for at skære ned på klimaaftrykket inden for en kort periode, og det kan ikke lade sig gøre ved ‘business as usual’.

En del af løsningen kan være at tænke alternativt og få de spirende bud på bæredygtige materialer frem i lyset, lyder det fra Building Green, der har valgt at give en platform til dem, der står bag de biobaserede materialer, på den store bæredygtighedsevent i november.

Således får biobaserede byggematerialer en helt særlig plads på Building Green København, der slår dørene op til Forum den 2. og 3. november:

Specialudstillingen Build Biobased har fokus på biomaterialer og kan findes på balkonen i Forum. Den består af en stor stand, hvor blandt andet EcoCocon, Havnens Hænder og udvalgte rådgivere står klar til at inspirere til mere brug af biobaserede materialer. Her finder man også to stande med virksomhederne Søuld og finske Aisti.

Derudover præsenterer Building Green i samarbejde med Boligfonden Kuben fem startups, der alle har udviklet innovative og biobaserede produkter til byggebranchen:

– Biobaserede byggematerialer er fremtiden, hvis vi skal komme i mål med den grønne omstilling af byggebranchen. Derfor vil vi gerne støtte de unge iværksættere, der arbejder med biobaserede byggematerialer med en stand på Building Green København, så de kan vise deres innovative materialer frem, fortæller Sidse Buch, direktør, Boligfonden Kuben.

Se programmet her

Tang, skaller og søgræs

De fem startups arbejder allerede nu hårdt på at lave en flot og spændende udstilling på balkonen. En af udstillerne er Studio Kathryn Larsen; en tegnestue med fokus på materialedesign og arkitektur, og hun ser frem til dagene i Forum, hvor hun har flere innovative produkter med:

– Jeg håber at finde et netværk af potentielle samarbejdspartnere og potentielle kunder/bygherrer. Jeg ønsker at finde folk, der ligesom jeg er trætte af status quo og er klar til at prøve noget nyt. Jeg samarbejder med Søuld og snedker Maria Mawla fra Green Living Nørrebro for at skabe en udstilling af tang, skaller og søgræs, hvor de besøgende kan lege med tangmaling, biobaseret beton fra skaller, tang-bioplastik og møbler af søgræs.

På Studio Kathryn Larsens stand på balkonen, bliver der bl.a. mulighed for at lege med tangmaling og tang-bioplastik (billedet).
På Studio Kathryn Larsens stand på balkonen, bliver der bl.a. mulighed for at lege med tangmaling og tang-bioplastik (billedet).

Biobaseret iværksætteri på Innovation Stage

De biobaserede materialer og iværksætteri får også plads på scenen Innovation Stage, hvor hele eventens dag to er dedikeret til iværksættere med biobaserede materialer. Her vil spændende talere og startups fortælle om deres bud på løsninger og hvordan de vil være med til at skubbe byggebranchen i en grønnere retning.

Selvom biobaserede materialer er mere kendte nu end for få år siden, er det stadig vigtigt at få materialerne højere op på agendaen og at en event som Building Green sætter fokus på materialerne som en mulighed til fremtidens byggeri, lyder det fra Mischa Stæhr, arkitekt og CEO i Hampbyg, der både taler på Innovation Stage og udstiller i specialudstillingen:

– Da HampByg startede sin rejse i 2019 var ‘hempcrete’ et ukendt ord blandt de fleste arkitekter og ingeniører. Ofte mødte vi reaktionen, at biobaserede byggematerialer hørte økolandsbyerne og de såkaldte ‘hippier’ til. I dag, blot tre år senere, har vi fået henvendelser fra alle landets regioner, heriblandt kommuner, erhverv og private, siger hun og tilføjer:

Mere information og gratis registrering

– Vi tror på, at bæredygtig forandring sker gennem inspiration, læring og nysgerrighed. Vi håber på at kunne vække interesse for biobaseret byggeri på Building Green København; i særdeleshed hos de aktører i byggebranchen, der ikke allerede kender til materialerne i forvejen.

Oplev specialudstillingen når Building Green København afholdes den 2. og 3. november. Adressen er Forum, Julius Thomsens Plads 1, 1925 Frederiksberg

De biobaserede byggematerialer har været med på messen i flere år.  I år er der ekstra fokus på byggematerialer, som bidrager til at nedbringe CO2-regnskabet.
De biobaserede byggematerialer har været med på messen i flere år. I år er der ekstra fokus på byggematerialer, som bidrager til at nedbringe CO2-regnskabet.

Relateret indhold