Verdenskendt arkitekt sætter fokus på bæredygtigt træ

Træarkitekten Michael Green er kendt for at opfordre til at bygge højhuse i træ. I oktober holder han et foredrag i København om sit arbejde med træ.
Michael Green Architecture indleverede til Réinventer Paris-konkurrencen et forslag om at opføre verdens højeste hus bygget i træ. Illustration: Michael Green Architecture.
Michael Green Architecture indleverede til Réinventer Paris-konkurrencen et forslag om at opføre verdens højeste hus bygget i træ. Illustration: Michael Green Architecture.

I slutningen af oktober fholder Chora Connection en international konference på KADK i København, der skal bane vejen for mere bæredygtigt design og byggeri, herunder styrke Danmarks position som international leder i udviklingen hen mod realiseringen af FN’s 17 verdensmål. Konferencen har titlen Go2WOOD Conclave 16 og vil samle repræsentanter fra hele træindustriens værdikæde til at sætte fokus på træ som et fleksibelt og CO2-venligt byggemateriale, der kan gavne samfundet på en lang række områder, og som de danske skove i forvejen bugner af. Det oplyser Chora Connection i en pressemeddelelse.

Højhuse i træ

Den canadiske træarkitekt Michael Green vil på konferencen tale om, hvordan hans arbejde med træ har inspireret en helt ny generation af arkitekter og ingeniører. Michael Green er blandt andet kendt for at anvende træ i sine populære byggerier, der kan findes over hele verden. Hans TED-talk “Why we should build wooden skyscrapers” er oversat til 31 sprog og set af mere en 1 million mennesker.

Første halvdel af programmet består af inspirationsoplæg, der skal sætte fokus på hele værdikæden inden for industriel anvendelse af træ. Anden halvdel af programmet består af tre parallelle sessioner med temaerne industrielt design, arkitektur og uddannelse.

Danmark og resten af verdenssamfundet har for nylig vedtaget FN’s 17 verdensmål, der udstikker en række konkrete retningslinjer for, hvordan verden bør udvikle sig hen mod 2030. Formålet med Go2WOOD er at sikre Danmarks efterlevelse af denne bestræbelse ved at fremme træ som et byggemateriale, der ifølge Chora Connection er mere bæredygtigt og miljøvenligt end for eksempel beton og stål.

Nyeste viden

Konferencen er en kulmination af en serie workshops med titlen Go2WOOD, der har haft til hensigt at katalysere handling, skabe opmærksomhed og udvikle metoder for en mere bæredygtig brug af træ. Go2WOOD samarbejder med aktører såsom DAC, Danske Ark, C.F. Møller, KU, KADK, Træ.dk og Møbelindustrien.

Go2WOOD Conclave skal resultere i nye konkrete initiativer og metoder, der kan bane vejen for en bedre anvendelse af træ inden for dansk design og byggeri, baseret på den nyeste tværfaglige viden om træ som en bæredygtig ressource med mange kvaliteter og fordele.

Chora Connection er en non-profit handletank, der arbejder for et bæredygtigt Danmark. Chora Connection samarbejder med nationale og internationale aktører om at udvikle bæredygtige løsninger på samfundets udfordringer – med fokus på Danmark.

Go2WOOD Conclave finder sted 27. oktober 2016.

Relateret indhold